Κατά τα άλλα θέλει και συνεργασία ο Τατάρ και τεχνικές επιτροπές και συνεννόηση και σχέσεις καλής γειτονίας. Ούτε αυτό δεν μπορεί να γίνει. Για φαντάσου!
Διότι χρειάζεται και λίγος πολιτισμός για να έχεις καλές σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Κι αυτοί δεν μπορούν. Χρειάζεται και λίγη αυτοσυγκράτηση. Άμα, για λόγους εκδίκησης, αντίποινα το λένε, απαγάγεις αθώους πολίτες και ψάχνεις να βρεις πώς θα δικαιολογήσεις την απαγωγή τους για να τους φυλακίσεις, δεν έχεις ούτε πολιτισμό, ούτε κρατική υπόσταση, ούτε ίχνος ανθρωπιάς. Είσαι μόνο ένας βάρβαρος. Εγκληματίας. Της εποχής που οι βάρβαροι ως άρπαγες διέλυαν τους πολιτισμούς που έκτιζαν άλλοι.
Παρουσίασαν χτες, λέει, ξανά στο δικαστήριο (το παράνομο) τους πέντε ηλικιωμένους που άρπαξαν στο Τρίκωμο από το Σάββατο και έβγαλαν απόφαση να συνεχίσουν να τους βασανίζουν στα κελιά τους. Γιατί; Διότι «εντοπίστηκαν σε οικιστική περιοχή στην κατεχόμενη Γαλάτεια (την ονομάζουν Μεχμετζίκ τη Γαλάτεια οι εγκληματίες) να περιφέρονται με έναν μπλε φάκελο». Αυτό είπαν στο «δικαστήριο». Περιφέρονταν με ένα μπλε φάκελο και αυτό το γεγονός προκάλεσε ανησυχία.
Δεν ξέρουμε γιατί αναφέρεται το χρώμα του φακέλου, ίσως αν ήταν άλλου χρώματος να μην προκαλούσε ανησυχία. Τι περιείχε ο φάκελος; Εντοπίστηκαν προσωπικά αντικείμενα και «πληροφορίες για διευθυντές κατασκευαστικών εταιρειών του ψευδοκράτους», καθώς και «προσωπικά δεδομένα τίτλων ιδιοκτησίας που ανήκουν σε 14 Τουρκοκύπριους».
Οι πληροφορίες για κατασκευαστικές εταιρείες ήταν τα διαφημιστικά φυλλάδια που δίνουν οι ίδιες οι εταιρείες, και οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι για τις δικές τους περιουσίες. Και έχω τη γνώμη (προσωπική εκτίμηση) ότι είχαν τα στοιχεία μαζί τους (κι αυτό είναι τραγελαφικό) διότι προσέφυγαν στην επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων. Το είπε ο δικηγόρος τους στο «δικαστήριο». Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους «ορισμένοι από τους πελάτες του έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις στην «επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας (ΕΑΙ)», καθιστώντας τα έγγραφα που κατείχαν δημόσια προσβάσιμα».
Δηλαδή, η βαρβαρότητα της κατοχής και της ανομίας, σε όλη της την έκταση: Αυτοί οι άνθρωποι κατέφυγαν στην επιτροπή του κατακτητή, αλλά επειδή πήγαν να δουν τα ακίνητά τους φυλακίστηκαν για καταπάτηση περιουσίας και διάφορα άλλα φαιδρά. Και το χειρότερο είναι που η πλειονότητα των τουρκοκυπριακών ΜΜΕ παρουσίασε αυτούς τους τρεις άντρες και τις δύο γυναίκες, εξηντάρηδες όλοι, ως να έπιασαν τους μεγάλους κατασκόπους.
Τι πήγαν να κατασκοπεύουν; Μα, τα έργα του τουρκοεβραίου Σιμόν Αϊκούτ, που δικάζεται στις ελεύθερες περιοχές για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών και ο οποίος έκτισε ολόκληρες αποικίες εποίκων στο Τρίκωμο. Ακόμα και οι δημοσιογράφοι ταυτίζονται με το κατοχικό καθεστώς και τις φασιστικές λογικές του. Εκτός εννοείται λίγων εξαιρέσεων, όπως οι αξιοθαύμαστοι Σενέρ Λεβέντ, Αζίζ Σαχ και μερικοί άλλοι, που κινδυνεύουν γράφοντας την αλήθεια.
Ο «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος, Ουνάλ Ουστέλ, καλούσε χτες τους Ελληνοκύπριους να μη μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν, διότι «ακόμα κι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, επιθυμούμε να ζήσουμε σε σχέσεις καλής γειτονίας με τους Ελληνοκύπριους στο νησί της Κύπρου, με το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας». Έτσι τις αντέχετε τις «σχέσεις καλής γειτονίας», βρε αφιλότιμοι; Να συλλαμβάνονται αθώοι πολίτες επειδή περιφέρονταν κρατώντας έναν μπλε φάκελο;
Είπαμε. Άμα είσαι βάρβαρος εγκληματίας ζήσε με τους βάρβαρους, δεν έχεις τα προσόντα και τις αρχές για να ζεις στον πολιτισμένο κόσμο.