Τη δεύτερη έκδοση του Fengaros High ανακοίνωσαν το Fengaros Festival και η Louvana Records, προσκαλώντας μουσικούς γεννημένους την 1η Ιανουαρίου 2005 να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.

Μετά την επιτυχία της πρώτης έκδοσης οι διοργανωτές δίνουν και πάλι την ευκαιρία σε νεαρούς μουσικούς να δηλώσουν συμμετοχή.

Η αίτηση συμμετοχής έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ και αφορά άτομα γεννημένα την 1η Ιανουαρίου του 2005 και αργότερα, κάτοικους Κύπρου.  Όλες οι αιτήσεις συμμετοχής θα αξιολογηθούν από την ομάδα παραγωγής του φεστιβάλ και ακολούθως δώδεκα συγκροτήματα ή/και σόλο καλλιτέχνες θα προσκληθούν στο δεύτερο στάδιο του φεστιβάλ – στις ζωντανές ακροάσεις. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των ακροάσεων, έξι συγκροτήματα ή/και σόλο καλλιτέχνες θα επιλεχθούν από την καλλιτεχνική επιτροπή για να παρουσιάσουν ζωντανά την πρωτότυπη μουσική τους στο τρίτο στάδιο του φεστιβάλ – τη μεγάλη συναυλία του Fengaros High.

Η τελική συναυλία του High θα παρουσιαστεί από τον stand-up κωμικό Χαμπή και θα κλείσει με μουσική από τον DJ και παραγωγό Alejjos.

Fengaros High:  Έντυπο Αίτησης Καλλιτεχνών

Οι τελικές έξι μπάντες ή/και σόλο καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη μουσική τους στη μεγάλη συναυλία του Fengaros High στις 18 Μαϊου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ιδαλίου, στα πρότυπα του Fengaros Festival. Αφού ολοκληρωθούν οι έξι ζωντανές παρουσιάσεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει την αγαπημένη του εμφάνιση η οποία σε συνάρτηση με την ψηφοφορία της καλλιτεχνικής επιτροπής θα αναδείξει τη νικητήρια συμμετοχή.

Το νικητήριο μουσικό σχήμα θα έχει την μοναδική ευκαιρία να παρουσιαστεί στο Fengaros Festival (1-3 Αυγούστου 2024) καθώς και να ηχογραφήσει δωρεάν τη μουσική του στο Studio eleven63 υπό την καθοδήγησή των παραγωγών της Louvana Records. Επιπλέον, όλες οι ζωντανές παρουσιάσεις θα ηχογραφηθούν και θα βιντεοσκοπηθούν επαγγελματικά, και ένα τραγούδι από κάθε συγκρότημα θα ανέβει στο επίσημο YouTube κανάλι της Louvana Records.

Fengaros High 2023 – Ζωντανές Εμφανίσεις

Η καλλιτεχνική επιτροπή αποτελείται από την Αθηνά Κάσιου (Σκηνοθέτιδα θεάτρου), την Άντρεα Σολομωνίδου (Διευθύντρια μάρκετινγκ), τη Βίκυ Κάλλα (Χορεύτρια / Χορογράφος), τον Μάριο Τακούση (Film Composer), τον Μιχάλη Καρακατσάνη (Industry Expert), και τον Λευτέρη Μουμτζή (Παραγωγός / Τραγουδοποιός).

  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: 10 Μαρτίου 2024
  • Ζωντανές ακροάσεις: 13-14 Απριλίου 2024
  • Fengaros High: 18 Μαΐου 2024