Κοινή συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου και της διευθυντικής ομάδας της ΑΤΗΚ, που θεωρείται ως πολύ σημαντική και μάλιστα ορίστηκε για διάφορους λόγους να γίνει στη Λεμεσό και όχι στα κεντρικά γραφεία στη Λευκωσία, συγκάλεσε η πρόεδρος του οργανισμού Ρένα Ρουβιθά – Πάνου.
 
Η κοινή συνεδρία, η οποία συγκαλείται μέσα στον θερινό καύσωνα και εν μέσω διακοπών πολλών μελών του δ.σ και της Διεύθυνσης, έρχεται μόνο μερικές μέρες μετά τη συμφωνία Cablenet – Primetel για ανταλλαγή αθλητικού περιεχομένου, που άλλαξε σημαντικά τα δεδομένα στην αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης και είναι προφανές ότι μαζί και με άλλες εξελίξεις στον τομέα θα έχει σοβαρές επιδράσεις και στην αγορά του σταθερού ίντερνετ.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», εισήγηση της Primetel προς τη Cyta για ανταλλαγή αθλητικού περιεχομένου συζητείται εδώ και τρία χρόνια και ιδιαίτερα έντονα τον τελευταίο χρόνο χωρίς κατάληξη. Επαφές για το ίδιο θέμα –την ανταλλαγή αθλητικού περιεχομένου– έγιναν τους τελευταίους μήνες και με την Cablenet, αφότου το εν λόγω δίκτυο απέκτησε τα δικαιώματα για σειρά δυνατών ομάδων του κυπριακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη συνδρομητική τηλεόραση.
 
Στο παρασκήνιο εντός Cyta υπήρχε έντονος προβληματισμός για το θέμα αυτό, όπως και αντιτιθέμενες απόψεις, ιδιαίτερα από πλευράς μελών του δ.σ., ως προς τις εκτιμήσεις για συνεργασία με τον έναν ή τον άλλο πάροχο. Ωστόσο δεν υπήρξε κατάληξη, με αποτέλεσμα να αποδώσουν οι επαφές μεταξύ Primetel και Cablenet.
 
Η ανάλυση των επιπτώσεων από τη συμφωνία αυτή, αλλά και η στρατηγική της ΑΤΗΚ στο θέμα αυτό, θα είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα τεθούν στο μικροσκόπιο. Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στον ημικρατικό οργανισμό, θεωρούν ότι η Cyta δεν μπορεί να μείνει πλέον εκτός νυμφώνα. Όμως αυτό δεν υπάρχει λόγος να γίνει κατεπειγόντως, αφού αφορά συνεργασία που στην πράξη θα ξεκινήσει με το επόμενο πρωτάθλημα, όσον αφορά τους κυπριακούς ποδοσφαιρικούς αγώνες.
 
Ένα δεύτερο θέμα είναι οι επιπτώσεις και οι αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στην αγορά μετά την πώληση της ΜΤΝ και την αναμενόμενη «επίθεση» στην αγορά από τους νέους ιδιοκτήτες.
 
Να σημειωθεί ότι η περίοδος είναι κρίσιμη και για τις εντός ΑΤΗΚ εξελίξεις, αφού το δ.σ έχει θέσει στο μικροσκόπιο τις 13 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή του οργανισμού, για την οποία πρώτη φορά υπήρξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο ενδοϋπηρεσιακά όσο και από ενδιαφερόμενους από τον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα την προσοχή προκαλεί και το γεγονός ότι υψηλόβαθμα στελέχη, που κρίνεται ότι είχαν σοβαρές πιθανότητες επιλογής, δεν επέδειξαν ενδιαφέρον για τη θέση.