Ύποπτος ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα είναι ο 37χρονος Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, που συνελήφθη αργά χθες το βράδυ από την Αστυνομία.
 
Ο «Μαμ» δεν είναι άγνωστο πρόσωπο, καθώς εκτίει ισόβια ποινή φυλάκισης για το πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2012. Ο 29χρονος τότε Μαμαλικόπουλος είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ τρεις Ελληνοκύπριους και δύο Ρουμάνους σωματοφύλακες του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οκτώ χρόνια 12 θύματα
 
Ήταν ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, όπου με 14 σφαίρες εκτελέστηκαν τα πέντε θύματα του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου. Συνεργός του ήταν ο 41χρονος Αναστάσιος Τσεχιλίδης, επίσης Ελλαδίτης, ο οποίος τον ανέμενε με όχημα διαφυγής.
 
Και οι δύο συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία στην Ελλάδα και συνδέθηκαν με τον ελληνικό αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάλιστα, όπως είχε τότε δημοσιευθεί, διερευνάτο και η σύνδεσή τους με τη «Σέχτα Επαναστατών», ενώ στον τρόπο δράσης του Μαμαλικόπουλου εντοπίζονταν ομοιότητες με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια το καλοκαίρι του 2010.
 
Τόσο ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος όσο και ο Τάσος Τσεχιλίδης, καταδικάστηκαν σε πέντε φορές ισόβια, που, μέχρι την καταδίκη του Νίκου Μεταξά το περασμένο καλοκαίρι, ήταν η μεγαλύτερη που ανακοινώθηκε ποτέ στα κυπριακά χρονικά.
 
Πηγή: Philenews