Δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του ο 54χρονος Παντελής Δημητρίου, κάτοικος της κοινότητας Πύργου της επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Τροχαίας Λεμεσού, Μάριο Χαραλάμπους, ο άτυχος Δημητρίου δεν έφερε ζώνη ενώ γινόταν εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε αυξημένη ταχύτητα.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή του θανατηφόρου ο κ. Χαραλάμπους ανάφερε ότι «σήμερα το απόγευμα η ώρα 16:30, 54χρονος κάτοικος της επαρχίας Λεμεσού, οδηγούσε μικρό εμπορικό αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού προς Λευκωσία.

Σε κάποιο σημείο του δρόμου πριν την έξοδο Παρεκκλησιάς, χτύπησε σε προπορευόμενο του αυτοκίνητο, παρέκκλινε προς τα αριστερά και αφού σύρθηκε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου ακινητοποιήθηκε στη λωρίδα ασφαλείας. Από τη σύγκρουση ο οδηγός ο οποίος δεν έφερε ζώνη ασφαλείας, κατέληξε εκτός δρόμου, στην άσφαλτο. Διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού σε κρίσιμη κατάσταση και υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του».

Σε ερώτηση εάν ο κύριος παράγοντας είναι η μη χρήση ζώνης και η ταχύτητα , ο κ. Χαραλάμπους ανάφερε ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να πει οτιδήποτε με βεβαιότητα, ωστόσο η κατάσταση του αυτοκινήτου μπορεί να δικαιολογήσει έναν τραυματισμό χωρίς τον θάνατο, εάν έφερε ζώνη.