Σε παρουσία του στο δελτίο του Sigma υποστήριξε ότι δεν πρέπει να προστεθεί και η Κύπρος στα πεδία αντιπαραθέσεων ΝΑΤΟ – Ρωσίας. Μα, και οι ομογενείς ξεσπάθωσαν κατά των θέσεων του ΑΚΕΛ, σχετικά με την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ στην πατρίδα μας.
Δεν θα ήμασταν καθόλου υπερβολικοί, αν χαρακτηρίζαμε υποκριτική τη στάση αυτή, των Ε/κ «κομμουνιστών». Τη στιγμή, που χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, τοποτηρητής της Αμερικής στη νευραλγική περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, η Τουρκία, αγνοεί περιφρονητικά τις προειδοποιήσεις της Βορειο-ατλαντικής Συμμαχίας και κοιτάζει να εξοπλιστεί με το πανίσχυρο, αντιπυραυλικό ρωσικό σύστημα S-400, ποιος ο λόγος, εμείς, η αδύνατη νησίδα που βρίσκεται περίπου στο στόμα του λύκου, να παραμείνουμε χωρίς μια στοιχειώδη άμυνα, ενισχύοντας την πενιχρή θωράκισή μας, με αμερικανικό εξοπλισμό;
«Δεν θα αρέσει στους… φίλους μας τους Ρώσους αυτή η ενέργεια…», τόνισε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ. Μα, μήπως και πριν πολλά χρόνια, το 1978, δεν απορρίψαμε το σχετικά (;) καλό Αμερικανο-βρετανο-καναδικό Σχέδιο λύσης, που επέστρεφε την Αμμόχωστο, αλλά ο μ. Σπ. Κυπριανού τότε, υπό τις πιέσεις των Ακελικών, αναγκάστηκε να το απορρίψει;
Πρέπει, κάποτε να αρχίσετε να σκέφτεστε, ως Ελληνοκύπριος, κ. Άντρο. Δεν φτάνει η εξυπηρέτηση του ρωσικού στόλου, από τον δικτατορίσκο Άσαντ, στην Ταρτούς της γειτονικής Συρίας; Οι φίλοι σας οι Ρώσοι, το ξανθόν γένος που θα… μας σώσει, έχουν μισθώσει το λιμάνι αυτό της Ανατολικής Μεσογείου, για τα επόμενα 49 χρόνια… Πρέπει να τους παραχωρήσουμε και οποιαδήποτε διευκόλυνση επιθυμούν και εδώ στην Κύπρο; Ώς πότε θα είστε σκλάβοι ιδεολογικών αγκυλώσεων; Η Σοβιετική Ένωση, απέθανε. Δεν το πήρατε χαμπάρι; Και έγιναν κολλητοί με τον αδίστακτο εχθρό μας, τον νεο-σουλτάνο. Θα του δώσουν τα υπερσύγχρονα Sukhoi-57, αν δεν μπορέσει να πάρει τα αμερικανικά F-35. Δεν μπορούμε να το παίζουμε δίπορτο. Τα συμφέροντά μας, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι προσανατολισμένα προς τη Δύση. Δεν λέγω ότι οι Αμερικανο-βρετανοί είναι άγιοι, ή άγγελοι εξ ουρανού.
Οφείλετε να το ξανασκεφτείτε. Μεταξύ ιδεολογίας ή, ας τις πούμε συναισθηματικές τάσεις, και πραγματικών συμφερόντων της μικρής μας Κύπρου, ασφαλώς επιλέγουμε το δεύτερο.