Ο Λοΐζος Πίπης αναφέρει: «Όταν μωραθεί ο λόγος συμβαίνουν πολλά».

Η μωρία της απύθμενης μεγαλομανίας έχει παρεισφρήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κινδυνεύει να μολύνει τις αρχές και τις αξίες της.

Πρόκειται για τον σατράπη Ερντογάν που παραγνωρίζει ή μάλλον προσποιείται πως αγνοεί τα κριτήρια ένταξης ενός κράτους στον Οργανισμό της Ευρώπης: Σύμφωνα με το Συμβούλιο Κοπεγχάγης: 

«Ένα κράτος για να εισέλθει σαν μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να έχει σταθερούς θεσμούς που να εγγυούνται τη Δημοκρατία και το Δίκαιο».

«Να σέβεται την Ιστορία Κρατών μελών της, τον πολιτισμό τους και την παράδοσή τους».

«Να έχει θεσμικά και οικονομικά  μέσα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο Κοινωνικό Δίκαιο».

«Να προδιαγράφει το σεβασμό των μειονοτήτων, την ίση μεταχείριση όλων των μελών και να έχει πρότυπό του, τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης»!

Βάσει τούτων των κριτηρίων μπορεί η Τουρκία να γίνει μέλος της μεγάλης οικογένειας της Ευρώπης; Η ιστορία της Τουρκίας είναι βεβαρημένη. Ακολουθούσα την πορεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, παρουσιάζει πολλά προβλήματα που την υποβιβάζουν στο τελευταίο σκαλί του πολιτισμού: Ανεπαρκές δικαστικό σύστημα, «λαβωμένη έκφραση, ασέβεια στη μνήμη των Αρμενίων».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κοσμείται με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, και η είσοδός της θα φέρει ανατροπές.

Η Τουρκία με μια οικονομία που νοσεί και με έναν πληθυσμό πολλών εκατομμυρίων και με φτωχές μάζες θα απαιτεί πολλούς πόρους για τη διαβίωσή τους.

Πολλοί πιστεύουν πως είναι δύσκολο η Τουρκία να συνυπάρχει με ευρωπαϊκά κράτη. Το επιβεβαιώνουν τα πριν και τα νυν γεγονότα: Η εξολόθρευση –γενοκτονία- ολόκληρων πληθυσμών, η κατοχή κυπριακού εδάφους, οι φρικαλεότητες και οι απειλές για ΑΟΖ Κύπρου κι Ελλάδος μέχρι τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καταρρακώνουν το χώρο του Οργανισμού και το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

Υπόγειες διαμεσολαβήσεις προσπαθούν να επηρεάσουν την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. Οπωσδήποτε δεν μπορεί το Συμβούλιο να επιβραβεύει την προκλητική κι επεκτατική συμπεριφορά της Τουρκίας ή να κατοχυρώνει τις θανατηφόρες βουλιμίες της.

Γιατί, «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή». Εκ μέρους της Τουρκίας, έτσι για να φτάσει ή να πλησιάσει τον εκδημοκρατισμό και τον ανθρωπόμορφο πολιτισμό της Ευρώπης.

Σημείωση:

Εύσημα στους υπουργούς Κύπρου, Ελλάδος, Γαλλίας που αγωνίζονται για υπερίσχυση του Διεθνούς Δίκαιου.