15 χιλιάδες οδηγοί περνούν κανονικά με κόκκινο φως και διασταυρώνουν εκεί και όπου υπάρχουν συστήματα φωτοεπισήμανσης δηλώνει στο philenews podcast o υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, εξηγώντας ότι γι αυτούς ίσως θα πρέπει να αυξηθεί το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Επικαλούμενος στοιχεία που καταγράφουν την οδική συμπεριφορά, ο υπουργός ανέφερε ότι, το 25% των οδηγών μόνο πατούν τη γραμμή και καταγράφονται στις κάμερες τροχαίας και παραδέχθηκε ότι η παρανομία δεν είναι ίδια με όσους παραβιάζουν  συνειδητά τα φανάρια. Θα μελετηθεί είπε, το πώς θα ρυθμιστούν τα πρόστιμα.

Η χρήση κινητού και η στάθμευση σε χώρο αναπήρων τιμωρείται με 300 ευρώ πρόστιμο είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ποτέ κανείς δεν παραπονέθηκε γι αυτά τα πρόστιμα. Την ίδια ώρα αναφέρθηκε στα Έξυπνα φώτα στους κυκλικούς κόμβους και την ανάγκη να ενημερωθεί το κοινό και να εκπαιδευθεί στο πότε δίνει προτεραιότητα σε άλλους και πότε έχει το δικαίωμα να εισέλθει στον κόμβο.

Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε επίσης ότι, αυστηροποιούνται οι διαδικασίες εξασφάλισης άδειας οδήγησης για ξένους εργάτες, οι οποίοι όταν εργοδοτούνται στην Κύπρο και είναι επιφορτισμένοι με πολλές ώρες οδήγησης, τίθενται και οι ίδιοι σε μεγαλύτερους κινδύνους.

Θα αυστηροποιηθούν οι διαδικασίες έκδοσης αδειών οδήγησης και θα αναβαθμιστεί στις Σχολές οδήγησης, το υλικό προς τους ξένους οδηγούς, σχετικά με το οδικό δίκτυο στην Κύπρο και την οδική συμπεριφορά.