Την πάγια θέση τους για την κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων επανέλαβαν σήμερα οι επικεφαλής της ΟΕΛΜΕΚ στον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου κατά την έκτακτη συνάντηση στο Υπουργείο. Όπως ανέφερε στο philenews ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας πρέπει να καταργηθεί άμεσα η εξέταση του Ιανουαρίου, καθώς «χάνεται πολύτιμος χρόνος».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα οι εκπαιδευτικοί τρέχουν να καλύψουν την ύλη με αποτέλεσμα πολλές φορές να μη γίνεται ουσιαστική και σωστή διδασκαλία. Ο Γενάρης θεωρείται χαμένος μήνας, όπως εξήγησε ο ΓΓ της ΟΕΛΜΕΚ, εφόσον οι μαθητές παρακάθονται στις εξετάσεις, με πολλούς να απουσιάζουν και από το σχολείο για να διαβάσουν. «Αν δεν υπήρχε η πίεση σίγουρα οι διδάσκοντες θα μπορούσαν να δίνουν περισσότερο χρόνο σε μια ενότητα, ώστε να διδαχθεί με τον σωστό τρόπο», εξήγησε.

Ως εκ τούτου, όπως σημείωσε ο κ. Χατζησάββας, η ΟΕΛΜΕΚ ζήτησε να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα συνάντηση της Οργάνωσης με τους επιθεωρητές των εξεταζόμενων μαθημάτων παρουσία των Συνδέσμων των ειδικοτήτων της ΟΕΛΜΕΚ αναφορικά με τη διδακτέα ύλη σε σχέση με τον ωφέλιμο χρόνο. «Θα πρέπει να γίνει προσαρμογή της ύλης με βάση τον χρόνο, καθώς είναι πολύ βεβαρημένη», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τετράμηνα: Μια ανάσα από τη δεύτερη σειρά εξετάσεων

Μαθηματικά με υψηλό βαθμό δυσκολίας

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται για τον βαθμό δυσκολίας του δοκιμίου των Μαθηματικών της Γ΄ Λυκείου, ο κ. Χατζησάββας επεσήμανε πως όντως ήταν ένα δύσκολο γραπτό για το οποίο οι μαθητές χρειάζονταν περισσότερο χρόνο.

Εξέφρασε παράλληλα την άποψη πως θα πρέπει να υπάρχει διαβάθμιση των ασκήσεων. «Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό πως ο κάθε μαθητής εργάζεται με διαφορετικό ρυθμό. Επίσης όταν ένα μαθητής αντιλαμβάνεται πως είναι ένα γραπτό που θέλει χρόνο θα τον κυριεύσει το άγχος», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχουν γίνει ενέργειες μετά τη διαρροή γραπτών και αν έχουν ληφθεί μέτρα για το πως διανέμονται αυτά, επεσήμανε πως η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια και δεν έχει αλλάξει κάτι.