«Ανήκω στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και θα πρέπει όλοι να διερωτώνται, πώς αφήνουμε να προκρίνουν κάποιοι τις θεραπείες μεταστροφής για τους ομοφυλόφιλους και να υπάρχουν άτομα που υπόκεινται τα εν λόγω βασανιστήρια», δήλωσε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ACTIVE ο νομικός και Γραμματέας της ΑCCEPT ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, Στέφανος Ευαγγελίδης.

Όπως εξήγησε αυτές οι «θεραπείες μεταστροφής» δεν ισχύουν γιατί «η ομοφυλοφιλία δεν είναι νόσος για να θεραπευθεί. Ωστόσο, συνέχισε, για κάποιους είναι ένας τρόπος για να βρουν τον εαυτό τους. Γι’ αυτό είπε, «υπάρχει η τροπολογία του ποινικού κώδικα, που έχει κατατεθεί από το βουλευτή Γιώργο Κουκουμά και στηρίζουν και άλλοι βουλευτές».

«Δεν αφορά σε όλους του ιερείς, αλλά κάποιοι το κάνουν. Πρέπει να ποινικοποιηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο κάποιοι γιατροί προκαλούν κακό στους ασθενείς τους και υπάρχει γι’ αυτό ποινικό αδίκημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Ευαγγελίδης. «Δεν είμαστε», τόνισε, «εναντίον της εκκλησίας, απεναντίας. Αλλά δεν πρέπει να επιτρέπονται τακτικές που προκαλούν κακό στον άνθρωπο».

Το Σάββατο πραγματοποιείται η πορεία περηφάνιας στη Λευκωσία, με το σύνθημα «Μαζί θριαμβεύουμε». Η συγκέντρωση θα  γίνει στο Δημοτικό κήπο Λευκωσίας, με πορεία γύρω από την Πλατεία Ελευθερίας και θα ολοκληρωθεί το βράδυ με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Activeradio