Αποφασισμένος να αποτρέψει την πιθανή απαγόρευση πώλησης τσιγάρων στις υπεραγορές, είναι ο Σύνδεσμος Υπεραγορών, δήλωσε στον Active ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντρέας Χατζηαδάμου.

Ο κύριος Χατζηαδάμου απαντούσε στην απόφαση της ΠΟΒΕΚ που αποκάλυψε στον ACTIVE 107,4 -102,5 o ΓΓ Στέφανος Κουρσάρης, να επαναφέρει την πρόταση  για την πώληση τσιγάρων μόνο στα περίπτερα, προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν επιχειρηματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μας βρίσκει αντίθετους είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υπεραγορών, όσα θέματα έχουν να κάνουν με τη χειραγώγηση της αγοράς και τον περιορισμό του ανταγωνισμού. Αυτά που επικαλείται η ΠΟΒΕΚ συμπλήρωσε, για κλείσιμο των περιπτέρων και μικρών επιχειρήσεων, εξαιτίας των νέων δεδομένων της αγοράς, δεν έχει σχέση με το τι προϊόντα πωλούν.

«Η δημιουργία μονοπωλίων και ολιγοπωλίων έχει αποδεδειγμένα αντίθετα αποτελέσματα και γι αυτό μας βρίσκει αντίθετους και θα πρέπει όλοι μαζί να βρίσκουμε τρόπους γα στήριξη των επιχειρήσεων μέσα από σωστές διαδικασίες και δράσεις, ώστε να αναπτύσσεται η αγορά ορθολογιστικά και να λειτουργεί ο υγιής και ελεύθερος ανταγωνισμός για όλες τις επιχειρήσεις».

Με τη συρρίκνωση της αγοράς και τη δημιουργία ολιγοπωλίων εξήγησε ο Αντρέας Χατζηαδάμου,δεν θα υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η χειραγώγηση της αγοράς εξήγησε, θα προκαλέσει στρεβλώσεις και θα έχει αρνητικές συνέπειες στον επιχειρηματικό κόσμο, τις ίδιες τις επιχειρήσεις και κατ΄επέκταση στον καταναλωτή, ο οποίος θα πληρώσει το τίμημα με τις αυξήσεις τιμών.

Θα είναι μεγάλο το πλήγμα ανέφερε, αν απαγορευθεί η πώληση τσιγάρων και καπνικών προϊόντων στις υπεραγορές και πολυκαταστήματα.