Επανέρχεται η ad hoc Eπιτροπή την 1η Σεπτεμβρίου για να διερευνήσει θέματα που αφορούν στα δάνεια πολιτικών εκτεθειμένων προσώπων. Η Επιτροπή αναμένεται να εξετάσει το θέμα της δημοσιοποίησης της λίστας Γιωρκάτζη, μετά την αποδοχή της αναπομπής της σχετικής απόφασης από το νομοθετικό σώμα στην τελευταία Oλομέλεια της 31ης Ιουλίου.

Με την αποδοχή της αναπομπής, η Ολομέλεια αποδέχθηκε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι η απόφαση δεν υπέχει θέση νόμου και ότι αποτελεί πολιτική απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάντως, η συζήτηση σε σχέση με τη δημοσιοποίηση της λίστας δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να οδεύει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο των εργασιών της, η ad hoc Επιτροπή αναμένεται να εξετάσει, κατά προτεραιότητα, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ευνοϊκή μεταχείριση πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων και ακολούθως ό,τι έχει να κάνει με θέματα που συνδέονται με πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα και κόμματα.

Τα εμπόδια που προβάλλονται στη δημοσιοποίηση της λίστας και στην επικαιροποίηση των στοιχείων που αφορούν δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, ενδέχεται να απασχολήσουν εκ νέου τα μέλη της ad hoc επιτροπής, προκαλώντας ίσως μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της απόφασης για δημοσιοποίηση της λίστας, η οποία έχει δεχθεί ποικίλους χαρακτηρισμούς εκ μέρους των βουλευτών.

Πηγή: «Ο Φιλελεύθερος»