Μόλις 85 μέρες χρειάστηκαν για την εταιρεία Cyfield να προχωρήσει με την αποπεράτωση έργου που αφορούσε την παράδοση του αγγλόφωνου ιδιωτικού σχολείου “Τhe Island Private School”,στην Παλώδια της επαρχίας Λεμεσού.

Τα μισά σχολικά κτήρια όπως κοινοποίησε η εταιρεία στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  μεταφέρθηκαν με 6 πλοία από την Ελλάδα και συναρμολογήθηκαν σε ελάχιστες εβδομάδες στην Κύπρο.

Το σχολείο εξασφάλισε άδεια λειτουργίας ως σχολή προδημοτικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευση και εκτιμά ότι μπορεί να προσελκύσει πέραν των 1700 στο κοντινό μέλλον, «εκμεταλλευόμενο» στην ουσία και την παρουσία πολλών ξένων που εργάζονται στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το πρώτο σχολείο που θα λειτουργεί με το πρόγραμμα Waldorf στην Κύπρο.

Το πρώτο σχολείο Waldorf άνοιξε το 1919 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Έναν αιώνα αργότερα έχει γίνει το μεγαλύτερο ανεξάρτητο σχολικό κίνημα στον κόσμο.

Σήμερα λειτουργούν περίπου 1.200 ελεύθερα σχολεία Waldorf, 1.800 νηπιαγωγεία και 646 κέντρα ειδικής αγωγής, που βρίσκονται σε 75 χώρες. Τα σχολεία Waldorf δίνουν έμφαση στην καλλιέργεια της συναισθηματικής ανάπτυξης και της φαντασίας των παιδιών.