Νομίζω πως πολλοί πολιτικοί, ιδίως εκείνοι που παριστάνουν τους αντικειμενικούς, έχουν χάσει εντελώς την ουσία σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Από τη μία ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την ίδια στιγμή, όπως σωστά επισημαίνει η φίλη επικοινωνιολόγος Βίβιαν Ευθυμιοπούλου που έχει την επιμέλεια του εξαιρετικού Newsletter, FACT, «δεν ζητάς ούτε για ξεκάρφωμα την απελευθέρωση των Ισραηλινών αμάχων ομήρων». Έτσι ρε φίλε, για να παραστήσεις τον αντικειμενικό.

Πρώτος και χειρότερος στην λίστα των δήθεν ανθρωπιστών-ισορροπιστών είναι η αυτού μεγαλειότης, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες!

Υπενθυμίζουμε για όσους έχουν κοντή μνήμη, ότι η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ κατά της Χαμάς στην Παλαιστίνη, προκλήθηκε από την εισβολή των τρομοκρατών της συγκεκριμένης οργάνωσης σε εβραϊκούς οικισμούς την 7η Οκτωβρίου, σφάζοντας κυριολεκτικά περίπου 1200 ανθρώπους (άμαχοι όλοι, άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένους), και βιάζοντας πολλούς από αυτούς, ακόμα και νεκρούς.

Είναι δυνατόν να μην πιστεύει κάποιος ότι αυτή η απίθανη πράξη βαρβαρότητας δεν έγινε ακριβώς για να εκδικηθούν οι Ισραηλινοί, και οι τρομοκράτες να παίξουν από εκεί και πέρα το παιχνίδι που τόσο καλά ξέρουν; Του θύματος;

Είναι δυνατόν να μην πιστεύει κάποιος ότι «άνθρωποι» που βίασαν και έσφαξαν αμάχους, κάθε ηλικίας, δεν θα χρησιμοποιούσαν τους Παλαιστίνιους αμάχους για να κτυπηθούν από ισραηλινά πυρά, ώστε να εμφανιστούν τελικά αυτοί, οι τζιχαντιστές, ως θύματα;

Η Χαμάς εξακολουθεί να κρατεί 160 ομήρους, συμπεριλαμβανομένων και πολλών γυναικών. Ο ΟΗΕ, η Διεθνής Αμνηστία, οι γυναικείες οργανώσεις και ο Ερυθρός Σταυρός δεν έχουν δώσει δεκάρα από τις 7/10. Ο περισσότερος κόσμος έχει επικεντρωθεί στην καταστροφή στην Γάζα, όπου πράγματι ο εκεί άμαχος πληθυσμός έχει πληρώσει ακριβά τους βομβαρδισμούς από το Ισραήλ – το οποίο επιμένει ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί του αμάχους ως δική της ασπίδα, ακριβώς για να επιρρίπτει την ευθύνη στην άλλη πλευρά.

Υπάρχουν πληροφορίες από σοβαρές δημοσιογραφικές πηγές (το Γαλλικό Πρακτορείο είναι μία από αυτές), που αναφέρουν ότι η Χαμάς έχει κάνει ελάχιστα για να προστατέψει τους αμάχους Παλαιστινίους, να τους φυγαδέψει σε πιο ασφαλή μέρη, καταφύγια, κ.λπ.. Αντίθετα, είναι γνωστό ότι τους χρησιμοποίησε στα νοσοκομεία και στα τούνελ ως ασπίδα των δικών της τρομοκρατών, που τους λέει και μαχητές.

Να και μία συγκλονιστική ανάρτηση στο Χ-Twitter του Χεν Μαζίγκ, @HenMazzig, Ισραηλινού συγγραφέα, γιου Τυνησίων και Ιρακινο-Εβραίων προσφύγων, και τακτικό σχολιαστή στο CNN, NBC και BBC.

«Οι όμηροι μίλησαν για βιασμό στην αιχμαλωσία. H κοπέλα στην φωτογραφία είναι μια από τις νεότερες ομήρους. Η οικογένειά μας είναι διαλυμένη», λέει ο πατέρας της.

Η 19χρονη Agam Berger κρατείται ως όμηρος της Χαμάς εδώ και πέραν των 80 ημερών. Ο πατέρας της μοιράστηκε την ιστορία της στο ισραηλινό ραδιόφωνο σήμερα, 26/12: «Στις 7:45 π.μ., είχε μια πολύ σύντομη συνομιλία μαζί μας ενώ ήμασταν στο καταφύγιο, μέσω κακής γραμμής, και είπε «μας πυροβολούν, φοβάμαι μπαμπά!».

Αμέσως μετά, το επόμενο πρωί, ο πατέρας της είδε ένα βίντεο που ανάρτησε η Χαμάς, που έδειχνε την Άγκαμ να οδηγείται βίαια από άνδρες της οργάνωσης στη Γάζα.

Ο πατέρας της είπε ότι η είδηση ότι είναι ζωντανή ήρθε με την απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους από την αιχμαλωσία κατά τη διάρκεια της προσωρινής κατάπαυσης του πυρός πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά η δική του οικογένεια εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη αναστάτωση.

«Οι πρώην όμηροι που επέστρεψαν στο Ισραήλ μοιράζονται πληροφορίες που από τη μία είναι θετικές, από την άλλη όμως τρομακτικές», σημείωσε. «Η κόρη μας είναι μια νεαρή κοπέλα, 19 ετών, από τα νεότερα θύματα απαγωγής που παρέμειναν εκεί. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι μπορεί να της συμβαίνει εκεί. Οι άνθρωποι που επέστρεψαν μίλησαν για βιασμό και σεξουαλική βία. Κλείνομαι στον εαυτό μου και δεν θέλω καν να το σκέφτομαι – αλλά αγωνιούμε για την μοίρα της, την τύχη της», είπε.

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Shlomi απευθύνθηκε σε πρώτο πρόσωπο στο κορίτσι του, ελπίζοντας ότι θα έφταναν τα λόγια του σε αυτήν: «Agam, μας λείπεις πολύ, σε περιμένουμε να γυρίσεις σπίτι, απλώς έλα, σε αγαπάμε, σε παρακαλώ να είσαι δυνατή για εμάς. Και εμείς εδώ προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί για σένα».