Oικειοθελώς προσήλθε και κατέθεσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, αναφορικά με το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Δημητρίου.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Δημητρίου, προέβη σε οικειοθελή κατάθεσή του στους ερευνώντες λειτουργούς που διορίστηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, με όρους εντολής να διερευνήσουν αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις παραγωγές τηλεοπτικών αγώνων αλλά και τη συμφωνία της Cyta με την ΚΟΠ για παραχώρηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων της Cyta και κατά πόσο προκύπτει ασυμβίβαστο για τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερευνώντες λειτουργοί για υποθέσεις διαφθοράς στον αθλητισμό

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Δημητρίου στη δήλωσή του, η οικειοθελής κατάθεσή του στους ερευνώντες λειτουργούς της Επιτροπής, προέκυψε μετά από απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να μην παραδώσει τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων της Επιτροπής Θεσμών, στις 24 Μαϊου και στις 14 Ιουνίου 2023, στη βάση των οποίων προέκυψε και η αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί έρευνα

«Θεωρώ την απόφαση της Βουλής για τη μη αποστολή των πρακτικών δύο ανοικτών συνεδριάσεων εντελώς ακατανόητη. Εμείς θα πρέπει να λειτουργούμε με ένα τρόπο που να διευκολύνει τέτοιες έρευνες και να ενθαρρύνει και τους πολίτες να τις ενισχύουν. Προσωπικά αυτό πιστεύω και είναι για αυτό που χθες προέβηκα σε αυτή μου την πράξη» καταλήγει.