Χωρίς τέλος η νέα κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε Νομική Υπηρεσία και Ελεγκτική Υπηρεσία με αφορμή την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς για τις καταγγελίες εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη.

Συγκεκριμένα, μετά από την ανακοίνωση από την Αρχή, πρώτη αντίδραση ήρθε από πλευράς Ελεγκτικής Υπηρεσίας η οποία έκανε λόγο για άμεση ανάγκη άρσης του ανέλεγκτου του Γενικού Εισαγγελέα.

Στη συνέχεια ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης σε δική του γραπτή δήλωση εξέφρασε την έκπληξή του με την ανακοίνωση της Ελεγκτικής σημειώνοντας πως για άλλη μια φορά, «εκφεύγει των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων. Τα οποιαδήποτε περαιτέρω σχόλια επ’ αυτής δεν είναι του παρόντος».

Η πρώτη αντίδραση Αγγελίδη για το πόρισμα και τις καταγγελίες εναντίον του

Στη δική του πρώτη αντίδραση ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης, έκανε λόγο για μερική απάμβλυνση και ικανοποίηση για την απόφαση της Αρχής, τονίζοντας πως στο παρόν χρονικό στάδιο δεν θα απαντήσει στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Η Απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς ότι δεν διαπιστώνεται οποιοδήποτε αδίκημα διαφθοράς, είναι μερική απάμβλυνση και ικανοποίηση για τον διασυρμό που πέρασε ο θεσμός και τον εξευτελισμό που πέρασα προσωπικά, χωρίς να υπήρχε πραγματικό αντικείμενο μετά από ανώνυμες (επώνυμες) καταγγελίες με διάφορα κίνητρα πίσω από αυτές.

Η αξιοπρέπεια μου δεν μου επιτρέπει να απαντήσω στο παρόν χρονικό στάδιο στην Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που εκδόθηκε αμέσως μετά την απόφαση της Αρχής, η οποία σε κάθε περίπτωση, για άλλη μια φορά, περιέχει σωρεία από παραβιάσεις συνταγματικών δικαιωμάτων, νομοθετικών προνοιών, καθώς και δολοφονία χαρακτήρα.

Ελεγκτική: Ντροπή!

Μετά την ανακοίνωση του κ. Αγγελίδη, η Ελεγκτική με ανάρτησή της απάντησε πως: