Ο τραγουδοποιός Freedom Candlemaker (Λευτέρης Μουμτζής) εμφανίζεται στο Αρχοντικό Αξιοθέας την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου για να παρουσιάσει την παράσταση «Gold», στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

H τελευταία φορά που εμφανίστηκε στη σκηνή του Αρχοντικού Αξιοθέας ήταν τον Οκτώβριο του 2016, όπου είχε παρουσιάσει τον δίσκο που είχε κυκλοφορήσει εκείνη τη χρονιά, «Now Happiness». Αυτό τον Οκτώβριο παρουσιάζει μια σόλο παράσταση με το όνομα «Gold», που θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλη του τη δισκογραφία. 

«Gold» είναι το τελευταίο κομμάτι που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο με τη Louvana Records και αποτελεί μια εξερεύνηση στην αυτοεκτίμηση ενώ οι στίχοι του, μια επίμονη σειρά ερωτήσεων σε μια απόκοσμη ηχητική ατμόσφαιρα, μοιάζουν να γράφτηκαν στο παρόν του εγκλεισμού μας. Εξετάζει διαφορετικούς ρόλους στις σχέσεις, μεταξύ ανθρώπων, με τον εαυτό μας ή με τη φύση. Η μουσική αντικατοπτρίζει τόσο το βασανιστικό τρόμο όσο και την καθησυχαστική γαλήνη που φέρνουν οι διαδικασίες αναστοχασμού και αυτοαποδοχής.

Tο 2019 είχε κυκλοφορήσει ο δίσκος «Beaming Light» με την ελληνική Inner Ear Records. Αυτό τον καιρό ηχογραφεί καινούριο υλικό που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

Με special guest τον Ερμή Μιχαήλ στην κιθράρα, η παράσταση θα παρουσιάσει κάποιο από αυτό το ακυκλοφόρητο υλικό, τραγούδια από τους προαναφερθέντες δίσκους, καθώς και από παλαιότερους δίσκους που είχε κυκλοφορήσει ως J. Kriste, Master of Disguise. Ο Freedom Candlemaker θα τραγουδά και θα παίζει κιθάρα, πιάνο και λούπες. 

Πηγή: philenews