Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του βιασμού 61χρονης από 67χρονο, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 χρόνων. Στο άκουσμα της απόφασης, όπως μετέδωσε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ το philenews, ο καταδικασθείς, άρχισε να ωρύεται και να φωνάζει με αποτέλεσμα να παρέμβουν αστυνομικοί που τον μετέφεραν στα κρατητήρια του Δικαστηρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοινωθέν το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, ο κατηγορούμενος διατηρούσε ερωτική σχέση με την παραπονούμενη, η οποία τερματίστηκε με τους δύο όμως να συνεχίζουν να έχουν επαφή. Στις 13/12/2021 τη μετέφερε στην οικία του και παρά την επιθυμία της να πάει στο σπίτι της, δέχθηκε την επίθεση από τον κατηγορούμενο, ο οποίος την γρονθοκόπησε και στη συνέχεια την ακινητοποίησε και τη βίασε. Στη συνέχεια δέχθηκε και πάλι επίθεση από τον κατηγορούμενο, ο οποίος της έδωσε γροθιά στο μάτι. Από τις γροθιές προκλήθηκε στην παραπονούμενη σωματική βλάβη στην περιοχή του δεξιού οφθαλμού. Στην προσπάθεια της να φύγει ο κατηγορούμενος  πήρε τα κλειδιά του οχήματος της από το χέρι και προσπάθησε να πιάσει την τσάντα και το κινητό της για να μην καλέσει σε βοήθεια. Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, «την τραβούσε από τα μαλλιά και την έριξε στα καθίσματα του αυτοκινήτου. Η παραπονούμενη φώναζε για βοήθεια, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σε κάποια στιγμή μετά που τον παρακάλεσε της έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητο της για να φύγει του φώναξε ότι θα πάει Αστυνομία. Ο κατηγορούμενος την ακολούθησε με το αυτοκίνητο του μέχρι το σπίτι της οπόταν και έκανε επαναστροφή και έφυγε».

Έπειτα από ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος, που είναι Ελληνοκύπριος, κρίθηκε ένοχος σε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν σε βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση με πρόκληση πραγματικής βλάβης και σεξουαλική κακοποίηση διά διείσδυσης. Το Δικαστήριο, κατά την επιβολή της ποινής, έλαβε υπόψη, μεταξύ άλλων, τις προσωπικές του περιστάσεις και τα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος.