Βαρύς θα πέφτει ο πέλεκυς σε όσους υψώνουν χέρι σε δημόσιους λειτουργούς και όχι μόνο στα όργανα τήρησης της τάξης. Όποιος κτυπά και τραυματίζει δημόσιο λειτουργό κατά την ώρα εκτέλεσης των καθηκόντων του θα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε χρόνων, ενώ η κοινή επίθεση θα τιμωρείται με τρία χρόνια φυλάκιση.
 
Σχετικό νομοσχέδιο ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο και ετοιμάστηκε μετά τις συχνές επιθέσεις που δέχονται νοσηλευτές στις Πρώτες Βοήθειες, ή κοινωνικοί λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, την ώρα που εκτελούν τα καθήκοντά τους. Οι επιθέσεις αυτές είναι συχνές και τα μέλη των επηρεαζόμενων τμημάτων είχαν προειδοποιήσει πως αν δεν λαμβάνονταν μέτρα θα προχωρούσαν σε στάσεις εργασίας.
 
Μεθυσμένοι κτυπούν νοσηλευτές για μια παρατήρηση, ενώ κοινωνικοί λειτουργοί δέχονται επιθέσεις από άτομα που τους απεκόπη κάποιο επίδομα.
 
Με το νομοσχέδιο, που παρουσίασε χθες στο Υπουργικό ο υπουργός Δικαιοσύνης, τροποποιούνται τα άρθρα 243 και 244 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν αδικήματα επιθέσεων, ώστε να αυξηθούν οι προβλεπόμενες ποινές και να υπαχθούν στην τιμωρούμενη συμπεριφορά και όλες οι επιθέσεις εναντίον δημόσιων λειτουργών, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
 
Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, είπε ότι το νομοσχέδιο ετοιμάστηκε με εισήγηση της Αστυνομίας μετά από περιστατικά επιθέσεων εναντίον μελών της Αστυνομίας αλλά και δημόσιων λειτουργών,  και σκοπός του είναι: πρώτον, η τροποποίηση του άρθρου 243 του βασικού νόμου, με την αύξηση σε πέντε χρόνια της ποινής του αδικήματος της επίθεσης που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη εναντίον οποιουδήποτε θύματος και δεύτερον, η τροποποίηση του εδαφίου (β) του άρθρου 244, ώστε να αυξηθεί η προβλεπόμενη ποινή από δύο σε τρία χρόνια και να καλυφθούν στην τιμωρούμενη συμπεριφορά όλες οι επιθέσεις εναντίον δημοσίων λειτουργών κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους.
 
Ουσιαστικά με την προτεινόμενη τροποποίηση επιτυγχάνεται η αύξηση των προβλεπόμενων ποινών και περιλαμβάνεται πλέον στην τιμωρούμενη συμπεριφορά κάθε επίθεση, αντίσταση και παρεμπόδιση εναντίον οποιουδήποτε δημόσιου λειτουργού κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του, και όχι μόνο των οργάνων τήρησης της τάξης.