Σε σοβαρές καταγγελίες εναντίον του Μακάρειου Νοσοκομείου προχώρησε χθες δημόσια, μητέρα η οποία έχασε το βρέφος της ενώ αυτό νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσηλευτηρίου. Η μητέρα καταγγέλλει ότι το προσωπικό απέφευγε να παρακολουθεί όπως έπρεπε το μωρό της, επειδή αυτό αντιμετωπιζόταν ως ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού, λόγω των συμπτωμάτων του. Η θέση του νοσηλευτηρίου είναι διαφορετική. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής του παιδιατρικού τμήματος, το μωρό που έπασχε από κοκκύτη είχε εκδηλώσει μια πολύ σπάνια επιπλοκή της νόσου. 
 
Σύμφωνα με τα όσα η μητέρα ανέφερε σε δηλώσεις της, «κανένας δεν έμπαινε μέσα στο δωμάτιο. Ήμουν μόνη μου με ένα μωρό μέσα σε ένα δωμάτιο και όταν ρωτούσα γιατί δεν μεταφέρεται το μωρό μου στην Εντατική, μου απαντούσαν ότι δεν ήταν σοβαρά». Το βρέφος, σύμφωνα με τη μητέρα, μετά τη γεννησή του βρισκόταν για 37 ημέρες στη ΜΕΝΝ. Στη συνέχεια δόθηκε στους γονείς του και ακολούθως, σύμφωνα με τη μητέρα, «όταν παρουσίασε τον βήχα πήγαμε στο Παιδιατρικό και δεν προωθούσαν τις εξετάσεις για κορωνοϊό. Έρχονταν οι γιατροί και το έβλεπαν μόνο κλινικά. Εγώ τους έλεγα να του κάνουν μια ακτινογραφία. Το Σάββατο όταν ήρθε γιατρός να το δει, είχε 35.000 λευκά, άρα από εκείνη τη στιγμή μπορούσε να μπει το μωρό στη ΜΕΝΝ. Τι περίμεναν δηλαδή και δεν έκαναν από εκείνη τη στιγμή αφαιμαξομετάγγιση. Το μωρό έμεινε από το Σάββατο μέχρι την Τετάρτη που αυξάνονταν τα λευκά αιμοσφαίρια και το τελικό στάδιο ήταν όταν μπήκε στη ΜΕΝΝ με 137.000 λευκά. Τι περίμεναν δηλαδή; Είχαν ως άλλοθι τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, όμως δεν υπάρχει μόνο ο κορωνοϊός, υπάρχουν κι άλλα προβλήματα». 
 
Απαντώντας στις καταγγελίες της μητέρας ο διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος, Αβραάμ Ηλία, ανέφερε ότι το βρέφος «εξετάστηκε από τους γιατρούς, ήταν σε πολύ καλή γενική κατάσταση, κι έπαιρνε αντιβίωση για τον κοκκύτη. Δυστυχώς, λόγω της ηλικίας του δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί. Υπήρχε αυξημένη προσοχή και συνεχής επικοινωνία με τη μητέρα. Ήταν καλή η κατάστασή του και τίποτα δεν προδίκαζε την εξέλιξη αυτή.
 
Στη συνέχεια παρουσίασε επιδείνωση της κλινικής του εικόνας με αύξηση των λευκών του αιμοσφαιρίων. Αυτή είναι μια σπάνια επιπλοκή. Το μεταφέραμε στη ΜΕΝΝ, διασωληνώθηκε το απόγευμα και αυτό που μας απογοήτευσε ήταν η ραγδαία αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων του. Είναι κάτι το οποίο παρουσιάζεται πολύ σπάνια. Έγινε αφαιμαξομετάγγιση αλλά παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια».
 
Πηγή: O Φιλελεύθερος