Ξεκίνησαν σήμερα οι διαδικασίες απολύμανσης του χώρου της κουζίνας  του Νοσοκομείου Πάφου μετά την ανακοίνωση από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ότι πέντε εργαζόμενοι στην κουζίνα είναι θετικοί στον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, κατόπιν τούτου,  ενεργοποιήθηκε σχετικό πρωτόκολλο, και όλοι οι εργαζόμενοι στην κουζίνα τέθηκαν σε υποχρεωτική απομόνωση ενώ ξεκινά η διαδικασία απολύμανσης του χώρου καθώς και ιχνηλάτηση των επαφών.

Λόγω του ότι η κουζίνα του Νοσοκομείου έκλεισε, έγιναν άμεσες ενέργειες για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ το έκτο πρόσωπο που εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό αφορά επαγγελματία υγείας επίσης  του ΓΝ Πάφου ο οποίος ήταν σε υποχρεωτική απομόνωση τις τελευταίες 14 ημέρες , γιατί ήρθε, όπως αναφέρεται σε επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό.

Σημειώνεται πως οι έξι  εργαζόμενοι του ΟΚΥπΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου εντοπίστηκαν  θετικοί στον κορωνοϊό, μετά τον επαναληπτικό έλεγχο. Από τα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς υποβλήθηκαν σε επαναληπτικό έλεγχο 472 επαγγελματίες υγείας.

Εξάλλου στο Θάλαμο ύποπτων περιστατικών Covid-19 , συνεχίζουν να νοσηλεύονται 9 ασθενείς, 5 άνδρες, ηλικίας 40 μέχρι 77 και 4 γυναίκες ηλικίας 53 μέχρι 83, σε αναμονή των αποτελεσμάτων της εξέτασης τους από το Ινστιτούτο Γενετικής. 

 
Πηγή: philenews/KYΠΕ