Στο μικροσκόπιο σύσκεψης του Υπουργείου Υγείας, παρουσία της Γενικής Διευθύντριας και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ τέθηκαν τα θέματα των Πρώτων Βοηθειών, της μετακόμιση του Παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας στα νέα κτήρια και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Όπως ανέφερεται σε δήλωση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπάντελα, οσον αφορά στο θέμα των πρώτων βοηθειών λήφθηκαν αποφάσεις για αναβάθμιση των υπηρεσιών.

«Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί σήμερα και αναμένουμε να υλοποιηθούν τις επόμενες μέρες, όπως επίσης λήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για την μετακίνηση του Παλαιού Νοσοκομείου στα νέα κτήρια, όπως επίσης εισηγήσεις για να αναβαθμίσουμε την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λάρνακας», ανέφερε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτοιμοι για πόλεμο οι ασθενείς: Χωρίς θεραπείες και μεταφορά

Σημείωσε ακόμη ότι «συγκεκριμένες αποφάσεις, που έχουμε λάβει είναι να ενισχυθούν οι Πρώτες Βοήθειες με επιπρόσθετους ιατρούς, όπως επίσης στόχος μας είναι να έρθει ένας διευθυντής στη μονάδα Πρώτων Βοηθειών από άλλη επαρχία ώστε να ενισχύσουμε αυτή την μονάδα εμπράκτως».

«Με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είμαστε όλοι ικανοποιημένοι με τον τρόπο λειτουργίας της. Στη σύσκεψη ήταν και κάποιοι αναισθησιολόγοι, αφού μας αρέσει ως Υπουργείο Υγείας να μιλούμε με άτομα που είναι στην πρώτη γραμμή. Τους έχουμε ακούσει προσεκτικά, είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο λειτουργίας, και μας έχουν δώσει κάποιες μικρές εισηγήσεις που θα τις υλοποιήσουμε ώστε να μην έχει να ζηλέψει τίποτα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λάρνακας από άλλες επαρχίες», επεσήμανε ακόμη.

Περαιτέρω ανέφερε ότι «όσον αφορά στην μετακίνηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας στην καινούρια πτέρυγα, μου παρουσιάστηκαν τα σχέδια και το χρονοδιάγραμμα και αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να μεταφερθούν στα νέα κτήρια, ενώ όσον αφορά τυχόν χαλαρώσεις των μέτρων, θεωρώ ότι θα δοθούν, αλλά αυτές θα αποφασιστούν το απόγευμα μετά από σύσκεψη με ΣΕΕ».

Καταληκτικά σχολίασε ότι «το Cyprus Flight Pass αφορά στο Υπουργείο Συγκοινωνιών. Ήδη είχα μια σύσκεψη με τον κ. Καρούσο, ο οποίος μετά από πρόταση δική μου θα ετοιμάσει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα κατατεθεί την Πέμπτη».