Δραματική χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί στον 5ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού σε σχέση με τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊο.

 Μιλώντας στο philenews o Υπεύθυνος του θαλάμου για ασθενείς με COVID19 στο Νοσοκομείο Λεμεσού, Δρ.Ανδρέας Κωστή ανέφερε πως σήμερα υπάρχουν ελάχιστες κλίνες και αυτές προβλέπεται μέχρι το απόγευμα θα γεμίσουν. Σημείωσε πως χθες έγιναν 9 εισαγωγές ενώ σήμερα το πρωί έγιναν άλλες 5 με τον θάλαμο covid να είναι σε οριακό σημείο. Σε ότι αφορά τις διασωληνώσεις ασθενών είπε πως εντός 36 ωρών έγιναν 10, ενώ προέκυψε άλλη μια σήμερα Πέμπτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλασιασμός νοσηλευομένων σε δέκα μέρες

Ο Δρ. Κωστή τόνισε πως η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. «Σίγουρα θα πρέπει να έχουμε περισσότερες διαθέσιμες κλίνες αλλά και ο θάλαμος να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό. Έρχεται τριήμερο και αυτό μας προβληματίζει. Έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν βλέπω να βγαίνει» τόνισε λέγοντας πως το Νοσοκομείο Λεμεσού δέχεται από την περασμένη βδομάδα δεκάδες εισαγωγές ασθενών.

Ο Δρ. Κωστή είπε ακόμη πως ασθενοφόρα πλέον μεταφέρουν ασθενείς κατευθείαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω των αυξημένων εισαγωγών. «Θα πρέπει άμεσα να ανοίξουν κλίνες covid και στα υπόλοιπα νοσοκομεία» είπε.