Από πνιγμό δεν αποκλείεται να επήλθε ο θάνατος του 60χρονου Αυστριακού δύτη στον Πρωταρά, ο οποίος εντοπίστηκε χθες νεκρός στη θαλάσσια περιοχή Golden Coast. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ευρήματα της νεκροτομής επί της σορού του, που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, κατέδειξαν σημεία ασφυξίας-πνιγμού. Ωστόσο από τη σορό λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προηγήθηκε κάποιοι παθολογικό αίτιο.

Ο 60χρονος Axel Schoeller, που ήταν έμπειρος δύτης, καταδύθηκε στην περιοχή μαζί με φίλο του σε βάθος 100 μέτρων, προκειμένου να βρουν κάποιο ναυάγιο. Χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε να επιπλέει αναίσθητος και ανασύρθηκε στη στεριά από μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας. Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός πιστοποίησε τον θάνατό του.


Ο θάνατος του άτυχου δύτη, που ήταν μόνιμος κάτοικος Παραλιμνίου, σκόρπισε θλίψη. Ο 60χρονος ήταν ένας από τους εθελοντές, που εργάστηκαν στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό και μάλιστα εντόπισε το πρώτο θύμα του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.