Ο τέως αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, μετέφερε στο philenews τη θέση του για τη μαρτυρία που δόθηκε σε σχέση με το άτομό του και καταγράφεται στην αθωωτική απόφαση για την επίτροπο Νομοθεσίας, Λουίζα Ζαννέτου.

Ο κ. Παπαθεοδώρου, όταν τον κάλεσε η ιστοσελίδα μας να τοποθετηθεί για τα όσα αναφέρονται στην χθεσινή ετυμηγορία του Δικαστηρίου και τον παρουσιάζουν να έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για τον χειρισμό της υπόθεσης της επιτρόπου, απάντησε ως ακολούθως: «Μόλις περιήλθε η περίπτωση στην αντίληψή μου, οι οδηγίες ήταν να ακολουθηθεί η διαδικασία,  όπως γίνεται για κάθε πολίτη».

Ο κ. Παπαθεοδώρου δεν θέλησε να επεκταθεί και να εισέλθει σε σχολιασμό των όσων ανέφερε στο δικαστήριο ο βοηθός αρχηγός Αστυνομίας, Γιαννάκης Γεωργίου, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Θυμίζουμε ότι η επαρχιακός δικαστής, Γεωργία Καραμαλλή, στη χθεσινή της απόφαση και στο σημείο στο οποίο συνοψίζει την ενώπιόν της μαρτυρία, καταγράφει σε σχέση με τα όσα κατέθεσε ενόρκως ο Γιαννάκης Γεωργίου: «Ο μάρτυρας αναγνώρισε ότι το Τεκμήριο 13 αποτελεί την ιατρική βεβαίωση που του προσκόμισε η Κατηγορουμένη και ότι αφού το έλαβε, πήρε τον φάκελο για να το αποστείλει στη Νομική Υπηρεσία μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά, όμως ενόψει της δημοσιότητας που έλαβε το επίδικο συμβάν, του δόθηκαν οδηγίες από τον τέως Αρχηγό Αστυνομίας όπως η υπόθεση σταλεί απευθείας στο Δικαστήριο για να αποφασιστούν τα ζητήματα, όπως και έπραξε. Κατά την αντεξέταση του, ο μάρτυρας ανέφερε ότι για το επίδικο περιστατικό διατάχθηκε διοικητική έρευνα, η οποία όμως δεν κατέληξε σε στοιχειοθέτηση κατηγοριών εναντίον οποιουδήποτε από τους εμπλεκομένους».

Εξάλλου, το Δικαστήριο σημειώνει, μεταξύ άλλων, για τα ευρήματά του: «Το εν λόγω ιατρικό πιστοποιητικό δεν αποστάληκε στη Νομική Υπηρεσία για να δοθούν οδηγίες ως προς τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης, ενόψει οδηγιών που δόθηκαν από τον τέως Αρχηγό Αστυνομίας προς τον ΜΥ1 (σ.σ. βοηθός αρχηγός Αστυνομίας, Γιαννάκης Γεωργίου) ένεκα της δημοσιότητας που είχε λάβει το επίδικο συμβάν. Αποτελεί περαιτέρω εύρημα του Δικαστηρίου ότι η Κατηγορουμένη πάσχει από χρόνιο, επίμονο βρογχικό άσθμα με μόνιμη έκπτωση της εκπνευστικής ροής της με αποτέλεσμα να έχει μη ικανοποιητική εκπνευστική προσπάθεια και μειωμένες εκπνευστικές εφεδρείες, τα οποία επιβαρύνονται και από το γεγονός ότι η Κατηγορούμενη τυγχάνει να είναι καπνίστρια και ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο η νόσος βρισκόταν σε παρόξυνση λόγω βρογχίτιδας. Αποτέλεσμα τούτου ήταν να επηρεάζεται η μέγιστη προσπάθεια εκπνοής αλλά και η διάρκεια αυτής».

Να σημειωθεί ότι οι υποθέσεις για ποινικά αδικήματα που σε περίπτωση καταδίκης επισύρουν ποινές φυλάκισης κάτω των πέντε ετών ή επιβολή προστίμων, καταχωρούνται στο Δικαστήριο αμέσως μέσω της εισαγγελίας της Αστυνομίας. Τυγχάνουν χειρισμού από δημόσιους κατήγορους, οι οποίοι υπάγονται στον Γενικό Εισαγγελέα.