Ο Βρετανικός όφις άρχισε πάλι να σούρνεται. Η συνταγή για επώαση είναι γνωστή από το 1959. Μυστικές συνομιλίες, προσκήνιο, παρασκήνιο, συναντήσεις Ελλάδας-Τουρκίας, επισκέψεις ψηλόβαθμων. Στη Κύπρο, η Βρετανία ποτέ δεν έπαψε να ασχολείται με τις βάσεις της, το τελευταίο αποικιοκρατικό καταφύγιο της που θυμίζει την πάλαι ποτέ αυτοκρατορία της. Άρχισαν και οι πιέσεις της Ε.Ε. για το δήθεν καλό μας και εμείς ανήμποροι και ανίκανοι, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε στις ορέξεις της Τουρκίας αποδεχούμενοι τη Δ.Δ.Ο. προκαταβολικά σαν διαπραγματευτικό χαρτί χωρίς να είμαστε σίγουροι για το τέλος αυτής της ιστορίας, πλέοντας μέσα σε αχαρτογράφιτα νερά χωρίς πυξίδα, χωρίς σχέδιο δράσης για την σωρηρία της Ελληνικότητας και της Χριστιανοσύνης σ’αυτό το δίσμοιρο νησί που λέγεται Κυπριακή Δημοκρατία. Ο λαός όχι μόνον δεν ρωτήθηκε,- κα. Ξένια Κωνσταντίνου του ΔΗΣΥ ημ.9/2/2021 στο ΡΙΚ – ούτε θέλει την Δ.Δ.Ο., αλλά απαιτεί να κάνετε μια αυτοκριτική. Πλησιάστε το λαό δέστε τα προβλήματα και τους πόθους αυτού του λαού, να πάει στα σπίτια του, να κυκλοφορεί άφοβα και ελεύθερα σ’όλη την Κύπρο. Ο λαός μιλά για ελευθερία και δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική επανένωση. Οι ξένες χώρες δεν κάνουν συμφωνίες με κοινότητες. Τελικά τι θα περιέχει και τι είναι η Δ.Δ.Ο;
Ο απλός πολίτης δεν καταλαμβαίνει αυτή την πολυπλοκότητα που θα παρουσιάσετε σαν τελική λύση του προβλήματος του, θέλει απλές κουβέντες και σταράτες, δεν του αρέσει η μυστικότητα και τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από την πλάτη του. Δεν θα ξεγελαστεί για δεύτερη φορά, για οτιδήποτε δοτό συμφωνηθεί. Έμαθε και πόνεσε και εξακολουθεί να υποφέρει, από την ανικανότητα των κυβερνώντων και της καμαρίλας.
Ο κάθε ΠτΔ δεν είναι ο βασιλιάς ήλιος δεν μπορεί να κυβερνά μόνος του χωρίς την έγκριση του λαού (Βουλής, Θεσμών).
Αν ο ΠτΔ κάνει μια φορά πίσω θα κάνει για πάντα. Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη. Ο λαός δεν υποτιμά την Τουρκία, αλλά με τις συνεχείς υποχωρήσεις μας υποτιμούμε τον εαυτό μας και την δύναμη μας που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο και η ένταξη μας στην Ε.Ε. και αγνοούμε το Διεθνές περιβάλλον που αναπτύσσεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Υπομονή λοιπόν. Εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται όσα χρόνια και αν παρέλθουν και οι συμμετέχοντες σ’αυτήν θα είναι υπόλογοι για πάντα ενώπιον της δικαιοσύνης.
Η ανάληψη της εξουσίας από ασθενείς και ανίκανους ηγέτες, στην Κύπρο εμφανίστηκε το σύνδρομο της ΥΒΡΕΟΣ.
Υ.Γ. Μετά τα 65 χρόνια κάποιος δεν μπορεί να έχει μεταρρυθμιστικό αποτέλεσμα, καταλαμβάνεται από άγχος (πολιτικό) και τακτοποίησης της οικογένειας. Δεν μπορεί να φέρει την οικονομική μεταρρύθμιση ούτε μπορεί να εμποδίσει την διαφθορά, την καταπολέμιση του κατεστημένου, της οικονομικής ελίτ των <Developers> κλπ.
Πόλωση, η συγκέντρωση των πολιτικών δυνάμεων μιάς χώρας σε δύο αντίθετες πολιτικές παρατάξεις.