Ο Νίκος Τινής αναφέρεται σε περίπτωση πολίτη στη Λάρνακα εναντίον του οποίου εκδόθηκαν από τον ίδιο τροχονόμο του Δήμου τρία εξώδικα για το ίδιο αδίκημα. 

Διάβασα με μεγάλη προσοχή το άρθρο του δημοσιογράφου Νίκου Παπαναστασίου στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» «περί Δικαιοσύνης» και θέλω να μου επιτρέψετε να γράψω για μια εμπειρία η οποία άρχισε στις 28 Φεβρουαρίου 2017, με έκδοση τρίτου εξωδίκου από τον ίδιο τροχονόμο του Δήμου Λάρνακας, για δήθεν παράνομη στάθμευση μεταξύ 2 ταμπελλών για προμηθευτικά αυτοκίνητα.

Για τα 2 πρώτα εξώδικα ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε σε Δικαστήριο από τον Δήμο Λάρνακας γιατί θεωρήθηκε ότι τα εξώδικα παραβίαζαν τον περί Δήμων Νόμο. Πάραυτα το τρίτο εξώδικο επιστράφηκε πίσω στο Δημαρχείο Λάρνακας, (ακόμη και σήμερα ευρίσκεται στην Τροχονομία και στη δίκη που ακολούθησε δεν παρουσιάστηκε σαν τεκμήριο κατηγορίας), με μια ενυπόγραφη ένσταση η οποία εξαφανίστηκε. Στη δίκη παρουσιάστηκε πλαστογραφημένο έγγραφο, με προσωπικά δεδομένα του κατηγορούμενου, τα οποία δεν υπάρχουν στο εξώδικο, ανυπόγραφο.

Η ΕΕ, της οποίας τους νόμους υιοθέτησε η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν αποδέχτηκε ανυπόγραφη επιστολή του Βρετανού πρωθυπουργού σε επίσημο έγγραφο της Πρωθυπουργίας, ο δε πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου έγραψε στον «Φ»: «O Δ.Σ. προβαίνει σε επιτόπιους ελέγχους για να ανακαλύψει την αλήθεια για πλαστογράφηση και ανυπόγραφη δήλωση σε επίσημο έγγραφο». Δύο Barristers at Law (USA) και δικηγόρος (UK) γνωμάτευσαν «any documents official or not cannot be accepted in any Court of Law without the signature of defendant or plaintiff».

Ο κατηγορούμενος  παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στη δίκη, μετά από τέσσερις αναβολές (εύλογος χρόνος;) σύνολο 22 μήνες από την έκδοση του εξώδικου. Μέχρι σήμερα, εδώ και τρία χρόνια, ο κατηγορούμενος είχε αλληλογραφία με την Επίτροπο Διοικήσεως, όχι για τη δίκη, αλλά για τις παραβιάσεις άρθρων του Συντάγματος, τόσον πριν όσον και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της και καταπάτηση αυτών. Π.χ. επιστολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων και Ισχυρισμών κατά της Αστυνομίας (καταγγελία για αμέλεια καθήκοντος σχετικά με τη δίκη) εστάλη στις 3/7/2018 και η απάντηση ήλθε στις 19 Ιουνίου 2019 (εύλογος χρόνος;) Δυστυχώς, μέχρι σήμερα η κυρία Επίτροπος δεν απάντησε ευθαρσώς για τις παραβιάσεις των άρθρων του Συντάγματος 28.1 περί ισονομίας, 28.2, 29.1 από τον Δήμο Λάρνακας και άλλων Θεσμών, 30.2 (δικαίωμα του κατηγορούμενου ακροαματικής διαδικασίας εντός εύλογου χρόνου, άρθρον 30.3 (γ), άρθρον 17.1. Ο καθένας έχει δικαίωμα σεβασμού των προσωπικών του δεδομένων όπως και το άρθρον 17.2, άρθρο 12 παράγραφος 3.

Νίκος Τινής, Φαξ 24634555

ΥΓ.  Κανένας νόμος δεν μπορεί να προβλέπει τιμωρία η οποία να είναι δυσανάλογη με τη σοβαρότητα του αδικήματος.

Ο τετραγωνισμός του κύκλου από τον τροχονόμο του Δ.Λ. (3 αυτοκίνητα σαλούν χωράνε σε 8 μέτρα απόσταση) είναι εξωφρενικός. Εύλογος χρόνος, ή ανάλογη ή υπέρμετρη βία πότε εφαρμόζονται στο κυπριακό Δίκαιο; Ποιος θα ορίσει και πώς ορίζεται;