Σκηνές τρόμου και απόλυτου πανικού περιγράφουν Ισραηλινοί που φτάνουν στην Κύπρο από περιοχές που γειτνιάζουν με τη Λωρίδα της Γάζας. Ανάμεσα τους ο Βλαντιμίρ με τη σύζυγο και την ανήλικη κόρη τους, οι οποίοι έφυγαν από την περιοχή που διαμένουν όταν άρχισαν ν’ ακούνε πως φίλοι τους έπεσαν νεκροί.

«Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Μένουμε κοντά στη Γάζα στην πόλη Ασκελον, είκοσι λεπτά από τα σύνορα. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους χίλιους, έχουμε φίλους που σκοτώθηκαν, κάποιους άλλους που ξέρουμε τους απήγαγαν και ελπίζουμε να είναι καλά», ανέφερε τρομοκρατημενος.

Όπως είπε όταν άρχισαν ξημερώματα Σαββάτου να πέφτουν ρουκέτες στην περιοχή τους, πήγαν σε καταφύγιο και πίστευαν πως θα τελειώσει γρήγορα η επίθεση.

«Δεν καταλάβαμε αρχικά πόσο άσχημη είναι η κατάσταση. Μετά από ώρες αντιληφθηκαμε πως απήγαγαν γυναίκες και παιδιά. Ήρθαμε στην Κύπρο επειδή ήταν η πρώτη πτήση που βρήκαμε. Θα μείνουμε στη Λάρνακα».

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας βρίσκεται εδώ και ώρες ένα γκρουπ γυναικων από το Ισραήλ, που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο και βρίσκονταν στην Κύπρο για έναν διαγωνισμό κωπηλασίας που διοργανώθηκε στη Λεμεσο.

Δυο από αυτές διαμένουν σε περιοχές, που γειτνιαζουν στη λωρίδα της Γάζας και ανυπομονούν να φτάσουν στις οικογένειές τους που πέρασαν φρικτές στιγμές. Όσα τους μετέφεραν από την περιοχή τους συγκλονίζουν.

«Έπεσαν πολλές ρουκέτες και οι οικογένειές μας έμειναν για ώρες στο σπίτι. Η κόρη της φίλης μου, που είναι δίπλα μου, μένει δέκα χιλιόμετρα από τη Γάζα. Ήταν 17 ώρες στο δωμάτιο με τα δύο ανήλικα παιδιά της, για να μην τους βρουν. Μετακίνησαν το ψυγείο στην πόρτα για να μην μπορούν να μπουν. Φοβόταν μήπως κάνουν θόρυβο τα παιδιά και τους ακούσουν. Τώρα θέλουμε να επιστρέψουμε για να είμαστε δίπλα στις οικογένειές μας. Περιμένουμε για ώρες στο αεροδρόμιο, αλλά ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις ».