Υπάρχει έκδηλη προσπάθεια αποδόμησης της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών και τώρα υλοποιείται, δήλωσε ο δικηγόρος της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Πάμπος Ιωαννίδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κύριος Ιωαννίδης, είπε ότι ενώ διαπιστώνονται ποινικές ευθύνες για ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας με βάση το πόρισμα του ποινικού ανακριτή δεν έχει γίνει τίποτα.

Αναφερόμενος στους τέσσερις ανακριτές που διορίστηκαν από την Εισαγγελία, είπε ότι οι όροι εντολής τους ήταν να μελετήσουν την διάπραξη ποινικών αδικημάτων στις Κεντρικές Φυλακές όχι το θέμα της επάρκειας της άσκησης των καθηκόντων της Διευθύντριας και της Αναπληρώτριας Διευθύντριας του σωφρονιστικού ιδρύματος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλαβε την έκθεση για τις φυλακές η Δράκου – «Θα ενεργήσω στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου»

 

Σε παρέμβαση του επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο, ο δικηγόρος Κωστής Ευσταθίου διαπίστωσε την ύπαρξη μεγάλου προβλήματος στην Κύπρο, αφού οι θεσμοί του κράτους ερίζουν δημόσια μεταξύ τους.

Δεν υπάρχει, τόνισε, άλλη δημοκρατική χώρα, στην οποία οι θεσμοί κατηγορούν ο ένας τον άλλο δημόσια.

Τα εν λόγω ζητήματα, είπε ο κύριος Ευσταθίου έπρεπε να εξεταστούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το καθ’ ύλην αρμόδιο να εξετάσει τα αποτελέσματα της έρευνας και όχι να γίνονται δημόσιες δηλώσεις.

ΡΙΚ