Ικανοποίηση στο Δήμο Λάρνακας, προκάλεσε η απουσία πύργων από το τεράστιο έργο «Larnaca Land of Tomorrow», που προγραμματίζει ο όμιλος Πετρολίνα στον χώρο απ’ όπου μετακινήθηκαν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου. Η παρουσίαση του έργου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα από τον φημισμένο αρχιτεκτονικό οίκο Foster + Partners, ο οποίος για το σχεδιασμό του χρησιμοποίησε αυστηρά οικολογική προσέγγιση, με το πράσινο και τα χαμηλά κτήρια να έχουν τον πρώτο λόγο. 

Ο Δήμος Λάρνακας, μέσω ανακοίνωσης, ανέφερε πως η σχεδιαστική προσέγγιση του έργου, συνάδει με το ευρύτερο όραμά του για μια περιοχή με χαμηλά κτήρια, ελεύθερους δημόσιους χώρους, οπτικές φυγές και πολύ πράσινο. Όπως σημειώνεται, το master plan της Πετρολίνα, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή, η οποία επιδιώκει την ενιαία αντιμετώπιση και ενοποίηση τεμαχίων, κάτι που αποτελεί και σημαντική πρόνοια στην γενική στρατηγική του Σχεδίου Περιοχής.

Το «Land of Tomorrow», αναμένεται ν’ αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές αναπτύξεις που έγιναν ποτέ στην Κύπρο και θα χωροθετηθεί σε μια έκταση 400.000 τετραγωνικών μέτρων. Στο χώρο θα δημιουργηθούν 8.000 κατοικίες, γραφεία και χώροι εστίασης με την πρόσβαση στην παραλία να είναι απρόσκοπτη για το κοινό. Οι πρώτες αιτήσεις στο Τμήμα Πολεοδομίας θα κατατεθούν τον προσεχή Μάιο, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να τερματιστεί και η οδηγία Seveso από ολόκληρη την περιοχή. Αυτό στην ουσία θα δώσει το έναυσμα και για την επίσημη έναρξη της ανάπτυξης της περιοχής, στην οποία προβλέπεται να εγκατασταθούν και νέα πανεπιστήμια.