To Top
22:41 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Μπαλωματικές λύσεις για τα λεωφορεία
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Μπαλωματικές λύσεις για τα λεωφορεία
  18 Δεκεμβρίου 2018, 11:15 πμ  
Ξανά με μπαλώματα προσπαθεί το υπουργείο Μεταφορών να λύσει έστω και οριακά το ζήτημα των πληρωμών για τις εταιρείες λεωφορείων, ώστε να καταφέρουν να καταβάλουν τον 13ο μισθό, καθώς και τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου, χωρίς να καταρρεύσει το σύστημα δημοσίων μεταφορών.
 
Το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των λογαριασμών που κάνει για κάθε εταιρεία, γι’ αυτό ο γ. διευθυντής του υπουργείου Σταύρος Μιχαήλ ξεκίνησε από χθες προσωπικές επαφές και διαπραγματεύσεις-εξπρές με τις εταιρείες, ώστε να βρεθεί το όριο προσωρινής πληρωμής που να εξασφαλίζει βιωσιμότητα και για τον επόμενο μήνα.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Φ», μέχρι στιγμής και με προοπτική μέχρι το τέλος του μήνα, οικονομική δυνατότητα έχει ο ΟΣΕΛ, που ήδη συμφώνησε το προσωρινό ποσό της πληρωμής και ήδη κατέβαλε τον 13ο μισθό. Την ίδια ώρα, είμαστε πολύ κοντά στο να διευθετηθούν σήμερα οι πληρωμές από το υπουργείο προς τις εταιρείες – οπότε αμέσως μετά θα προχωρήσουν σε πληρωμές προς τους εργαζόμενους η «Ζήνων» στη Λάρνακα και ο ΟΣΕΑ στην Αμμόχωστο.
 
Μέχρι και αργά χθες συνεχίζονταν οι επαφές σε σχέση με την εταιρεία της Λεμεσού, την ΕΜΕΛ, όπως και με τα υπεραστικά λεωφορεία Intercity, που αναμένεται να καταλήξουν σήμερα. Οι αποστάσεις που χωρίζουν τις δύο πλευρές ως προς τα ποσά που εξασφαλίζουν βιωσιμότητα δεν είναι μικρές, ωστόσο η καλή σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του γ. διευθυντή του υπουργείου και των εκπροσώπων των εταιρειών επιτρέπει αισιοδοξία ότι σήμερα θα υπάρξει κατάληξη που θα αφορά και πάλι την περίοδο μέχρι το τέλος του μήνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψάχνουν απεγνωσμένα λύση για τα λεωφορεία
 
Το γεγονός ότι η υπουργός και ο γ. διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών έχουν περάσει το μήνυμα ότι δεν θέλουν να κλείσουν οι εταιρείες και να καταρρεύσει το σύστημα, από τη μια, αλλά και οι εταιρείες ότι πραγματικά δεν έχουν δυνατότητα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους χωρίς συγκεκριμένα ελάχιστα ποσά η κάθε μία, λειτουργεί ως καταλύτης για θετικό αποτέλεσμα.
 
Το αδιέξοδο παραμένει, ωστόσο, σε σχέση με τον ΟΣΥΠΑ στην Πάφο, όπου πέραν των μεγάλων διαφορών μέχρι χθες είχε διακοπεί και κάθε επικοινωνία μεταξύ εταιρείας και υπουργείου, ενώ ως επιπλέον επιβαρυντικό λειτούργησε και το πρόστιμο αρκετών εκατοντάδων ευρώ που επέβαλε το υπουργείο στον ΟΣΥΠΑ, ως ποινή για τα τελευταία απεργιακά μέτρα.
 
Κυριότερη αιτία της καθυστέρησης στο να καταλήξει σε οριστικούς υπολογισμούς για τις πληρωμές κάθε εταιρείας το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», είναι ότι υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες μεταξύ και της λεγόμενης «Επιτροπής ΚΑΧ» (Κόστους Ανά Χιλιόμετρο), όπως και στο ποιες από τις ενστάσεις που υπέβαλε προ δεκαπενθημέρου η κάθε εταιρεία γίνονται αποδεκτές και πώς υπολογίζονται σε ποσά. Έτσι από πλευράς υπουργείου αναλήφθηκε νέα πρωτοβουλία για προσωρινή επιβίωση του συστήματος μέχρι και τον Ιανουάριο.
 
Στόχος είναι να βρεθούν λύσεις για να λειτουργήσει το σύστημα τους επόμενους 20 μήνες, μέχρι τις νέες συμβάσεις, ενώ οι ουσιαστικές διαφορές θα λυθούν, όπως όλα δείχνουν, μόνο στα δικαστήρια.
  Πέτρος Θεοχαρίδης   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...