Ο Όµιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ, µετά από διαδροµή σχεδόν ενός αιώνα, έχει κατακτήσει ηγετική θέση στους τοµείς που δραστηριοποιείται. Αυτοί περιλαµβάνουν την προώθηση και διανοµή φαρµάκων, προϊόντων φαρµακείου, συµπληρωµάτων διατροφής, καλλυντικών, καταναλωτικών προϊόντων, ένα εκτενές δίκτυο καταστηµάτων λιανικής, που αντιπροσωπεύουν οι µάρκες Beauty Line, Holland & Barrett, Yves Rocher και Butterfly Beauty Store, καθώς και ολοκληρωµένες υπηρεσίες διακίνησης.

Με διαχρονική αποστολή του Οµίλου «Να κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να ζουν και να νιώθουν καλύτερα», η αναγνώρισή του, για τρίτη συνεχόµενη χρονιά, µε την τιµητική διάκριση Great Place to Work® και η συµπερίληψή του στο Cyprus’ Best Workplaces™ 2024 List, συνάδει µε τη στρατηγική βιωσιµότητας που υλοποιεί. Επιβεβαιώνοντας πως ο εταιρικός µετασχηµατισµός και η επιχειρηµατική ανάπτυξη, είναι επακόλουθα της σταθερής επένδυσης στην αξία του ανθρώπινου δυναµικού.

ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

Στον Όµιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ πιστεύουµε στο ταλέντο και τις δυνατότητες των ανθρώπων µας. Γι’ αυτό και διαρκώς επιδιώκουµε να τους παρέχουµε κίνητρα έµπνευσης και κατάλληλα εφόδια προσωπικής ανάπτυξης. Οι εξειδικευµένες γνώσεις, σε συνδυασµό µε το άριστο εργασιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την καινοτοµία, αποτελούν εφαλτήρια ώστε το ανθρώπινο δυναµικό του Οµίλου να συµµετέχει ενεργά στην ανάπτυξή του.

Παράλληλα, δίνοντας έµφαση τόσο στην προσέλκυση όσο και στην παραµονή ταλαντούχων νέων ανθρώπων, δηµιουργούµε ευκαιρίες ώστε να ξεκινήσουν τη σταδιοδροµία τους µαζί µας και να χαράξουν µια πορεία ανόδου στον κυπριακό επαγγελµατικό χάρτη. Ως εκ τούτου, δηµιουργήσαµε τα Προγράµµατα Θερινής Απασχόλησης και Internship.

Τα Προγράµµατα αυτά προσφέρουν σε προπτυχιακούς και µεταπτυχιακούς φοιτητές την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να βιώσουν µια ολιστική εµπειρία εργοδότησης σε ένα σύγχρονο, απαιτητικό και καινοτόµο περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια των Προγραµµάτων Θερινής Απασχόλησης και Internship, παρέχονται στους συµµετέχοντες ευκαιρίες µάθησης µέσω πραγµατικής εργασιακής εµπειρίας και κατάρτισης, τεχνικής και επιχειρηµατικής καθοδήγησης. Όλα αυτά σε συνδυασµό µε µια µίξη επιτόπιας εργασίας και υλοποίησης συναρπαστικών projects, πάντα µε την επιµέλεια των ειδικά καταρτισµένων και έµπειρων στελεχών του Οµίλου. Τα συγκεκριµένα Προγράµµατα στοχεύουν στην προσωπική ανάπτυξη των συµµετεχόντων, στην εξέλιξη των δεξιοτήτων τους και στην παροχή εφοδίων που θα τους βοηθήσουν στη µετέπειτα επαγγελµατική τους εξέλιξη.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΙΞΗ

Η δέσµευση του Οµίλου ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ απέναντι στους ανθρώπους του για συνεχή επένδυση στην ανάπτυξη, εκπαίδευση και εξέλιξή τους, πραγµατώνεται µέσα από ποικίλα εκπαιδευτικά προγράµµατα και µεθόδους που εφαρµόζονται. Κύριος στόχος είναι η υποστήριξη της διά βίου µάθησης.

Τα εκπαιδευτικά προγράµµατα που ακολουθούµε περιλαµβάνουν θεµατικές ενότητες, οι οποίες αφορούν όλα τα πεδία δραστηριοποίησής µας, ανάλογα µε τις ειδικότερες απαιτήσεις του προγράµµατος και τις διαφορετικές ανάγκες του εκπαιδευόµενου προσωπικού.

Οι µέθοδοι εκπαίδευσης περιλαµβάνουν:

w Εξειδικευµένα Σεµινάρια και Εργαστήρια

w Συµµετοχές σε Συνέδρια

w Coaching και Mentoring

w On the Job Τraining

w Απόκτηση Ακαδηµαϊκών και Επαγγελµατικών Τίτλων

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Όµιλος είναι διαχρονικά προσηλωµένος στην υποστήριξη της εργασιακής ισότητας των δύο φύλων. Στηρίζει ενεργά την ενδυνάµωση των γυναικών, µέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις που συµβάλλουν στην εξέλιξη και ανέλιξή τους, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες.

Ενσωµατώνοντας στην κουλτούρα µας την ίση αντιµετώπιση των ανθρώπων, προωθούµε τη διαφορετικότητα, καθώς και την αρµονική σύνθεση διαφορετικών ικανοτήτων, ταλέντων και εµπειρίας, εργαζοµένων στις οµάδες των επιχειρηµατικών µας µονάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, στον Όµιλό µας δεν έχει θέση κάθε µορφής διάκριση βάσει προσωπικών χαρακτηριστικών διαφορετικότητας όπως η εθνικότητα, το φύλο ή το θρήσκευµα.

Αξίζει να αναφέρουµε πως στον Όµιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ το 70% των εργαζοµένων αποτελείται από γυναίκες.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

Αναγνωρίζουµε τη σπουδαιότητα να διατηρούµε τα µέλη του ανθρώπινου δυναµικού µας διαρκώς ικανοποιηµένα και αφοσιωµένα καθώς, µε τον επαγγελµατισµό και το πάθος τους για εξέλιξη, συµβάλλουν τόσο στην πραγµάτωση της αποστολής µας «να κάνουµε όλο και περισσότερους ανθρώπους να ζουν και να νιώθουν καλύτερα», όσο και στη βιωσιµότητα του Οµίλου.

Στην κατεύθυνση αυτή προσφέρουµε µια σειρά από πρόσθετες παροχές, όπως:

w Ταµείο προνοίας

w Ιατροφαρµακευτική περίθαλψη

w Πλήρης κάλυψη των εξόδων για τη διενέργεια εξέτασης της κολονοσκόπησης σε όλα τα µέλη µας 45 ετών και άνω

w Πρόγραµµα Εκτίµησης Κινδύνου Κληρονοµικού Καρκίνου του Μαστού

w Ασφάλεια ζωής & µόνιµης ολικής ανικανότητας

w Επίδοµα τέκνου: Παροχή σε όλους τους νέους γονείς ποσού 80 ευρώ ανά µήνα για αγορά παιδικών προϊόντων µέχρι το παιδί ή τα παιδιά τους να φθάσουν την ηλικία των 2.5 ετών, όπως και παιδικού καθίσµατος αυτοκινήτου

w Έκπτωση στα προϊόντα του Οµίλου

w Θεσµοθετηµένες καθώς και Ad Hoc εκδηλώσεις για το προσωπικό

w Ετήσιες χρηµατικές βράβευσεις των αριστούχων παιδιών συναδέλφων, που φοιτούν στο Λύκειο (Δηµόσιο και Ιδιωτικό)

w Επέκταση της άδειας µητρότητας µέχρι και 24 εβδοµάδες (από τις 18 που προβλέπει η νοµοθεσία)

w Κάλυψη των εξόδων φαρµακευτικής Αγωγής σε όσα µέλη του προσωπικού αντιµετωπίζουν προβλήµατα τεκνοποίησης

Όλα αυτά περιλαµβάνονται στη φιλοσοφία του ανθρωποκεντρισµού που χαρακτηρίζει τον Όµιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ. Νοιαζόµαστε για την ισορροπία µεταξύ προσωπικής / οικογενειακής και επαγγελµατικής ζωής. Εστιάζουµε στην αξία της οικογένειας και στηρίζουµε στην πράξη τους ανθρώπους µας όταν έχουν ανάγκη.

Γι΄ αυτό και εµπλουτίσαµε το σύνολο των παροχών µε την Ανώνυµη Γραµµή Ψυχολογικής Υποστήριξης. Πρόκειται για µια υπηρεσία, που απαρτίζεται από επαγγελµατίες ψυχολόγους, και προσφέρει στήριξη, καθοδήγηση και συµβουλές για οποιοδήποτε τοµέα της ζωής των εργαζοµένων µας εντός, αλλά και εκτός του εργασιακού χώρου.

ΠΛΗΡΗΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

O Όµιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ εισήλθε στην εποχή του Ψηφιακού Μετασχηµατισµού το 2016, µε στόχο τον εκσυγχρονισµό του συνόλου των εργασιών του και την επίτευξη των στόχων του. Σηµειώνεται πως ο Ψηφιακός Μετασχηµατισµός ξεκίνησε από τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναµικού.

Μέσα από αυτόν (HR Digital Transformation) ενισχύεται η επιχειρηµατική µας δραστηριότητα µε επίκεντρο τους ανθρώπους µας, ισχυροποιώντας περαιτέρω τις βάσεις για προσέλκυση, διατήρηση και ανάπτυξη ικανών και ταλαντούχων εργαζοµένων. Ο ψηφιακός µετασχηµατισµός στοχεύει στην απλοποίηση διαδικασιών και στην αυτοµατοποίηση καθηµερινών εργασιών, µειώνοντας το χρόνο εκτέλεσης, αλλά και τη χρήση χαρτιού στο ελάχιστο.

Μερικά από τα βήµατα στο ταξίδι της ψηφιακής µετεξέλιξης είναι:

w  η εφαρµογή της ηλεκτρονικής πλατφόρµας e-learning, µε στόχο την περαιτέρω ενδυνάµωση των γνώσεων και ικανοτήτων των µελών του προσωπικού

w η εισαγωγή του HR Mobile Application, µέσω του οποίου οι συνάδελφοι βρίσκουν όλη την πληροφόρηση σχετικά µε την εργοδότησή τους (αποστολή αιτήσεις αδειών, µισθοδοσία, υπόλοιπο αδειών, ώρες εργασίας κοκ)

w η ένταξη του Blue Jam, µιας ψηφιακής πύλης HR Self-Service, όπου οι εργαζόµενοι έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες αναφορικά µε τα ωφελήµατα και τις παροχές που τους παρέχονται, ενώ ενηµερώνονται για όλα τα νέα και τρέχοντα θέµατα του Οµίλου, εκδηλώσεις, κενές θέσεις εργασίας κτλ

w η διάθεση της ηλεκτρονικής πλατφόρµας Διαχείρισης του Ταµείου Προνοίας, µέσω της οποίας τα µέλη έχουν πρόσβαση στον προσωπικό τους λογαριασµό και τον οποίο µπορούν να διαχειρίζονται ψηφιακά

Επίσης, τα συµβόλαια εργοδότησης έχουν πλέον ψηφιοποιηθεί, όπως και οι εφαρµογές  υποστήριξης «Σύστηµα Απόδοσης και Στοχοθεσίας», «Ανατροφοδότηση Απόδοσης στους έξι µήνες εργασίας», ενώ σύντοµα θα ολοκληρωθεί και το Recruitment Module.