Για κάθε εταιρεία, ο βαθµός ικανοποίησης του προσωπικού της είναι ένας πολύ σηµαντικός δείκτης επιτυχίας στις δραστηριότητες της

Ποια είναι η εµπειρία σας µε το Great Place to Work και τι σας ώθησε σε αυτή την συνεργασία;

Αναµφίβολα η εµπειρία που έχουµε αποκτήσει από τη συνεργασία µας µε το Great Place to Work είναι αρκετά θετική, όπως άλλωστε αναµενόταν. Ο κύριος λόγος που µας ώθησε να αναζητήσουµε αυτή την εµπειρία, βασιζόταν στην απόφασή µας να µετρήσουµε µε κάποιους ανεξάρτητους, εξειδικευµένους τρόπους τον βαθµό ικανοποίησης του προσωπικού µας, να αναγνωρίσουµε τις ανάγκες του και να ακούσουµε τις εισηγήσεις του, όσον αφορά την εργοδότησή του στην RSM.

Οι απαντήσεις που λάβατε από το προσωπικό σας, σάς ικανοποίησαν, σας προβληµάτισαν; Πώς τις αντιµετωπίσατε;

Οι απαντήσεις που είχαµε λάβει από το προσωπικό µας, κατά τη διάρκεια της έρευνας, σε µεγάλο βαθµό µας ικανοποίησαν, αλλά παράλληλα µας δηµιούργησαν και κάποιους προβληµατισµούς, οι οποίοι είχαν να κάνουν µε σκέψεις ή απόψεις που εµείς δεν είχαµε εντοπίσει µέσα από την καθηµερινότητα της εργασίας µας. Όλα αυτά είχαν γίνει αντικείµενο ανάλυσης και προβληµατισµού, αξιολογώντας και ταυτόχρονα βελτιώνοντας, όπου αυτό είναι δυνατό, τις πρακτικές και πολιτικές µας, που έχουν να κάνουν µε το ανθρώπινο δυναµικό της RSM.

Πόσο σηµαντικό είναι για µια εταιρεία να γνωρίζει την άποψη του προσωπικού της;

Θεωρώ ότι για κάθε εταιρεία ο βαθµός ικανοποίησης του προσωπικού της είναι ένας πολύ σηµαντικός δείκτης επιτυχίας στις δραστηριότητες της. Η επιτυχία να έχεις ανθρώπινο δυναµικό που είναι κατάλληλα καταρτισµένο στον τοµέα του και ταυτόχρονα να είναι ικανοποιηµένο σε ένα πολύ µεγάλο βαθµό από τις συνθήκες εργασίας του, δίνει δύναµη στη διοίκηση να συνεχίσει την πορεία που έχει χαράξει. Την ίδια ώρα θα πρέπει το προσωπικό της να γίνει κοινωνός στο όραµα και τις αξίες που αυτή έχει δηµιουργήσει. Όλοι µαζί, σαν µία οµάδα, να έχουν ένα κοινό σκοπό προς την επιτυχία.

Γιατί να έρθει κάποιος να εργαστεί στην RSM; Ποια είναι η φιλοσοφία σας απέναντι στον εργαζόµενο;

Οι δικοί µας άνθρωποι είναι σίγουρα η προτεραιότητα µας, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και τους πλέον σηµαντικούς κριτές µας. Έχοντας ως φιλοσοφία µας τη συνεργασία, τον σεβασµό και την κατανόηση, χτίζουµε πάνω σε αυτά για να δηµιουργήσουµε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας, χωρίς αποκλεισµούς. Ταυτόχρονα, η προσπάθειά µας είναι να παρέχουµε ευκαιρίες ανέλιξης και προοπτικές στους ανθρώπους µας για να αναπτύξουν τον επαγγελµατισµό τους και να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους και φιλοδοξίες. H συνεχής εκπαίδευση που παρέχεται εσωτερικά µε διάφορους τρόπους, αλλά και οι ευκαιρίες για συµµετοχή σε σεµινάρια ή άλλου τύπου εκπαιδεύσεις µέσα από το δίκτυο της RSM, είναι αρκετά βοηθητικά για την αποκόµιση εµπειριών και γνώσεων. Τέλος, δεν µπορώ να µην αναφερθώ στις προσπάθειες που κάνουµε για να ενισχύσουµε την εξισορρόπηση της προσωπικής και της επαγγελµατικής ζωής του προσωπικού µας, και να δηµιουργήσουµε ένα εργασιακό περιβάλλον που να προάγει τα χαρακτηριστικά που ανέφερα πιο πάνω.

Η RSM Κύπρου έχει πάρει το κοµµάτι που της αναλογεί στον χώρο της; Ποια είναι τα σχέδια σας;

Θεωρώ ότι στα 5 χρόνια παρουσίας της RSM στην Κύπρο, παρόλο που έχουµε καταφέρει να εδραιώσουµε το όνοµά µας στον επαγγελµατικό χάρτη, έχουµε ακόµη αρκετά να προσφέρουµε ως εταιρεία. Τα µελλοντικά µας σχέδια περιλαµβάνουν περαιτέρω ανάπτυξη στον τοµέα που δραστηριοποιούµαστε. Για να το πετύχουµε αυτό, η εξέλιξη του ανθρώπινου δυναµικού µας είναι πολύ σηµαντική, καθώς οι άνθρωποί µας είναι το ανταγωνιστικό µας πλεονέκτηµα.