Πότε ξεκίνησε η συνεργασία σας µε το Great Place to Work; Πείτε µας λίγα λόγια για την εµπειρία της διαδικασίας να συνεργαστείτε µε την Great Place to Work και να ολοκληρώσετε µε επιτυχία την αξιολόγηση.

Η συνεργασία της εταιρείας µας µε το Great Place to Work ξεκίνησε το έτος 2021, όταν αποφασίσαµε να διεξάγουµε εσωτερική έρευνα, µε στόχο την αποτύπωση και αξιολόγηση του εργασιακού περιβάλλοντος µας. Η εταιρεία µας, για 4 συνεχόµενες χρονιές αξιολογήθηκε µε τα διαγνωστικά εργαλεία του Great Place to Work και κρίθηκε άξια να πιστοποιηθεί για το καλό της εργασιακό περιβάλλον.

Από την αρχή µέχρι το τέλος της διαδικασίας αξιολόγησης, η οµάδα του Great Place to Work µε επαγγελµατισµό µάς πρόσφερε συµβουλές και καθοδήγηση σε κάθε βήµα. Οι διαδικασίες είναι σχεδιασµένες µε προσοχή και ακρίβεια, βοηθώντας µας για τους τοµείς που µπορούν να βελτιωθούν. Για την εταιρεία µας, η ολοκλήρωση µε επιτυχία της αξιολόγησης δεν είναι µόνο µια απόδειξη της αφοσίωσης στην καλή εργασιακή πρακτική, αλλά και µια επιβεβαίωση της δέσµευσης για συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη.

Ανεξαρτήτως της εξασφάλισης της πιστοποίησης από την Great Place to Work, οι απαντήσεις που λάβατε από το προσωπικό σας σάς ικανοποίησαν; Υπήρξαν απαντήσεις που σας προβληµάτισαν και σας ώθησαν να προβείτε σε αλλαγές στη δοµή και τη λειτουργία της εταιρείας;

Μέσω της έρευνας αποσκοπούµε να εντοπίσουµε τα θετικά του εργασιακού µας περιβάλλοντος, αλλά και να κατανοήσουµε τις ανάγκες και επιθυµίες των εργαζοµένων µας, µε απώτερο στόχο τη συνεχή µας βελτίωση.

Οι απαντήσεις που λάβαµε από τους εργαζόµενους κατά τη διαδικασία αξιολόγησης, µας παρείχαν πολύτιµη πληροφορία και ανάδειξαν τόσο τα θετικά στοιχεία όσο και τις πιθανές προκλήσεις στη λειτουργία της εταιρείας. Υπήρχαν απαντήσεις που µας ενέπνευσαν να εξετάσουµε πιο προσεκτικά συγκεκριµένους τοµείς, προκειµένου να βελτιώσουµε το περιβάλλον εργασίας. Έτσι, ανεξάρτητα από την εξασφάλιση της πιστοποίησης, οι απαντήσεις αυτές µάς βοήθησαν να αναπτύξουµε µια ακόµη πιο θετική και αποδοτική εργασιακή κουλτούρα στην εταιρεία µας.

Βλέπετε να έχουν αντίκρισµα οι πιστοποιήσεις που λάβατε κατά τις προσπάθειες σας να προσλάβετε πρόσθετο προσωπικό; Είναι κάτι που όντως λαµβάνουν υπόψη οι υποψήφιοι για εργοδότηση κοντά σας;

Το εργασιακό περιβάλλον και η κουλτούρα είναι ένας σηµαντικός παράγοντας για υποψηφίους κατά την αναζήτηση εργασίας. Πολλοί υποψήφιοι δίνουν µεγάλη σηµασία στο καλό εργασιακό περιβάλλον, καθώς αυτό επηρεάζει την ευχαρίστηση και την παραγωγικότητά τους στην εργασία.

Έχουµε παρατηρήσει ότι, κατά την διάρκεια µιας συνέντευξης, οι υποψήφιοι αναφέρονται στις πιστοποιήσεις αυτές που έχει λάβει η εταιρεία µας, ως έναν από τους λόγους που αιτήθηκαν στην εταιρεία µας. Κατά συνέπεια, οι υποψήφιοι µπορεί να λάβουν υπόψη την αξιολόγηση του εργασιακού περιβάλλοντος όταν αποφασίζουν για ποια εταιρεία να απευθυνθούν για εργασία.

Έτσι, οι εργοδότες που δηµιουργούν ένα θετικό και υγιές εργασιακό περιβάλλον µπορεί να είναι πιο ελκυστικοί για τους υποψηφίους και να έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους καλύτερους εργαζοµένους.

Πόσα άτοµα εργοδοτεί ο όµιλος Vassos Eliades Ltd και πόσο συχνά καταφεύγετε στην αναζήτηση προσωπικού; Αντιµετωπίζουν και οι εταιρείες σας προβλήµατα στην εργοδότηση προσωπικού ή υπάρχει ικανοποιητική προσφορά από ενδιαφερόµενους;

Ο όµιλος Vassos Eliades Ltd εργοδοτεί γύρω στα 400 άτοµα από διάφορες εθνικότητες. Αναφορικά µε την εργοδότηση προσωπικού, αποτελεί πρόκληση σε συγκεκριµένους τοµείς και θέσεις εργασίας. Εν τέλει, η προσέλκυση και η διατήρηση εξειδικευµένων εργαζοµένων αποτελεί προτεραιότητα µας και η επιτυχία µας σε αυτό το πεδίο έρχεται από την παροχή ελκυστικών πακέτων, επένδυση στην υγεία και ευεξία, παροχή ισορροπίας µεταξύ επαγγελµατικής και προσωπικής ζωής και γενικότερα την δηµιουργία µιας θετικής κουλτούρας.