Η απάντηση της Tototheo Maritime στις σύγχρονες προκλήσεις

Η  Tototheo Maritime, µια εταιρεία µε βαθιές ρίζες στον τοµέα της τεχνολογίας και της ναυτιλίας, έχει καταφέρει να διακριθεί ως ένας εργοδότης επιλογής, κερδίζοντας την πιστοποίηση Great Place to Work® Certified™ σε Κύπρο και Ελλάδα, για την περίοδο Οκτωβρίου 2023 – Οκτωβρίου 2024. Αυτή η πιστοποίηση αποτελεί αναγνώριση των αξιών, της κουλτούρας και των πρακτικών που έχει υιοθετήσει η εταιρεία, µε την αποτελεσµατική εφαρµογή µιας συγκροτηµένης ανθρωποκεντρικής στρατηγικής, δηµιουργώντας ένα ελκυστικό και δίκαιο περιβάλλον εργασίας.

Θέση της Tototheo Maritime είναι πως εργοδότης προτίµησης αναδεικνύεται αυτός που κερδίζει την εµπιστοσύνη και τον σεβασµό των υπαλλήλων του, µέσα από τη βελτίωση των δικαιωµάτων και της ευηµερίας του προσωπικού. Ζητήµατα όπως οι αποδοχές, οι προσλήψεις, η υγεία και η ασφάλεια, οι συνθήκες εργασίας, η ποικιλοµορφία και η κατάρτιση είναι τα συστατικά που συνθέτουν το ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον, ενισχύοντας το κίνητρο παραγωγικότητας και την αφοσίωση των υπαλλήλων.

Ηγεσία και κουλτούρα

Η εταιρική κουλτούρα αποτελεί τον καθρέφτη του oργανισµού, το όραµα και το σύνολο των αξιών, του τρόπου σκέψης, της νοοτροπίας, των πεποιθήσεων και των κανονισµών του και αποτελεί σηµαντικό πόλο έλξης και talent retention. Η ηγεσία της Tototheo Maritime χαρακτηρίζεται από ψηλό δείκτη συναισθηµατικής νοηµοσύνης, αίσθηµα ευθύνης και βαθύ σεβασµό προς το προσωπικό της. Αυτές οι αξίες αποτελούν τον πυρήνα της εταιρικής κουλτούρας, καθιστώντας την Tototheo Maritime ένα µοντέλο εταιρείας στον κλάδο. Η δίκαιη µεταχείριση, η εκτίµηση και η επιβράβευση της προσπάθειας και απόδοσης είναι ενσωµατωµένες στη φιλοσοφία της εταιρείας.

Ελκυστικά πακέτα απολαβών

Η διοίκηση της Tototheo Maritime γνωρίζει καλά ότι µόνο µε άριστες συνθήκες εργασίας θα είναι σε θέση να διατηρήσει την ηγετική της θέση. Για το λόγο αυτό, προσφέρει ελκυστικά πακέτα απολαβών στους υπαλλήλους της, τα οποία πρέπει να είναι ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο, αφού λειτουργεί σε µια παγκόσµια βιοµηχανία.

Προσέγγιση στην ανάπτυξη και ισότητα

Χωρίς την απαιτούµενη εκπαίδευση του προσωπικού, κανένας οργανισµός δεν µπορεί να πετύχει τους στρατηγικούς του στόχους, ειδικά στις µέρες µας, που όλα εξελίσσονται και µεταβάλλονται (VUCA world). Είναι σηµαντικό να παρέχονται δυνατότητες ανάπτυξης των δεξιοτήτων και των προσόντων. Η Tototheo Maritime εστιάζει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των προσόντων του προσωπικού της, παρέχοντας πρόσβαση σε εξειδικευµένη κατάρτιση και επιµόρφωση.

Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι η συνεχής εκπαίδευση είναι κρίσιµης σηµασίας, ιδιαίτερα στον σύγχρονο, δυναµικά εξελισσόµενο κόσµο. Επιπρόσθετα, η εφαρµογή της αρχής της µη διάκρισης και η προσφορά ίσων ευκαιριών στην ανέλιξη και την εκπαίδευση, ενισχύει τη διαφορετικότητα και την ισότητα στο εργασιακό περιβάλλον.

Ευηµερία και ασφάλεια του προσωπικού

Η Tototheo Maritime δίνει προτεραιότητα στην ευηµερία και την ασφάλεια των εργαζοµένων της, προσφέροντας ελκυστικά πακέτα απολαβών, εκτεταµένη ιατρική ασφάλιση και συνεχή υποστήριξη. Η εταιρεία ενθαρρύνει την ατοµική βελτίωση στα µέλη του προσωπικού της, υποστηρίζοντάς τα σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που οι ίδιοι επιδιώκουν, όπως σεµινάρια και εκπαιδεύσεις. Αυτό το πράττει, είτε µέσα από συµβολή στο κόστος, είτε παρέχοντας ευελιξία στο ωράριο εργασίας.

Κάθε χρόνο, οι υπάλληλοί θέτουν στόχους, προσωπικούς και επαγγελµατικούς, που σχετίζονται µε τη δουλειά τους. Καθώς θέτουν αυτούς τους στόχους, τα µέλη του προσωπικού συζητούν µε τη διοίκηση και ποιες πρόσθετες δεξιότητες ή γνώσεις απαιτούνται για την επίτευξη αυτών των στόχων και τους προσφέρεται η δυνατότητα µαθηµάτων και σεµιναρίων κατάρτισης. Επιπλέον, η εταιρεία διατηρεί συνεργασίες µε διάφορες επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλα, από τις οποίες επωφελείται το προσωπικό.

Επίσης, διοργανώνει συχνά οµαδικές δράσεις για σύσφιξη των σχέσεων µεταξύ των υπαλλήλων, ενώ παράλληλα έχει εφαρµόσει τον θεσµό του ανώνυµου «κουτιού εισηγήσεων» και των αξιολογήσεων απόδοσης. Είναι πολύ σηµαντικό για την εταιρεία να προσφέρονται ίσες ευκαιρίες σε όλο το προσωπικό, έτσι απασχολούν ιδιαίτερα τα θέµατα ισότητας και ποικιλοµορφίας και αναλαµβάνει διάφορες σχετικές δράσεις.

Αυτή η προσέγγιση ενισχύει τόσο το κίνητρο, όσο και την παραγωγικότητα, αλλά και ενθαρρύνει την αφοσίωση και την αφοσίωση στον εταιρικό σκοπό.

Προσαρµογή και µέλλον

Η προσαρµογή στις αλλαγές, ειδικά κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδηµίας, αποτελεί ένδειξη της δυναµικής και προοδευτικής στάσης της Tototheo Maritime. Παράλληλα, έχοντας συνεχή στόχο να ανιχνεύει και να υιοθετεί διαδικασίες απλοποίησης εργασιών, µε την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και αυτοµατοποίησης, οι εργαζόµενοι µπορούν να συγκεντρωθούν στα πιο ενδιαφέροντα κοµµάτια των καθηκόντων τους.

Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο τη συνεχή βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και της εταιρικής κουλτούρας, προκειµένου να παραµείνει ένας από τους πλέον ελκυστικούς εργοδότες στον κλάδο της. Με την εστίαση στην τεχνολογία, την καινοτοµία και την προσωπική ανάπτυξη, η Tototheo Maritime δείχνει τον δρόµο προς το µέλλον, υποστηρίζοντας την προσωπική και επαγγελµατική εξέλιξη των ανθρώπων της και διασφαλίζοντας την επιτυχία στον δυναµικά αλλαγµένο κόσµο της ναυτιλίας και της τεχνολογίας.

Η Chief People Officer της Tototheo Maritime, Έλενα Μανιατοπούλου Χατζηπαναγή, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η πιστοποίησή µας ως ‘Great Place to Work®’, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα, αποτελεί µια ιδιαίτερα σηµαντική διάκριση για την εταιρεία µας και αναγνώριση του ήθους που µας χαρακτηρίζει ως oργανισµό, όπου οι άνθρωποί µας αποτελούν προτεραιότητα. Η πιστοποίηση αναδεικνύει το πνεύµα συνεργασίας, τον σεβασµό και την καινοτοµία που διακρίνει τις οµάδες µας. Η έκφραση απόψεων και ιδεών ενθαρρύνεται καθηµερινά, επιτρέποντας στους ανθρώπους µας να εξελίσσονται. Η πιστοποίηση αυτή, ωστόσο, δεν πρέπει να µας εφησυχάζει, αφού ως ένας δυναµικός και προοδευτικός οργανισµός οφείλουµε να είµαστε σε συνεχή εγρήγορση για αξιολόγηση, βελτίωση και ενίσχυση των υψηλών προτύπων και της διαφάνειας που µας διακρίνει. Αναζητούµε διαρκώς ανθρώπους που έχουν πάθος για συνεχή εκµάθηση και ανάπτυξη, καινοτοµία και δηµιουργικότητα. Αναζητούµε ανθρώπους ακέραιους, που φιλοδοξούν να κάνουν τη διαφορά και να συµβάλουν στο όραµα της εταιρείας µας και στην επίτευξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων της».