Ως πρωταγωνιστές του κλάδου µας, το να αποτελούµε υπόδειγµα εργοδότη είναι µια σηµαντική ευθύνη, που αναλαµβάνουµε πρωτίστως απέναντι στους ανθρώπους µας, αλλά και την ευρύτερη αγορά εργασίας

Πόσο σηµαντική είναι για µία εταιρεία διεθνών δραστηριοτήτων η εξασφάλιση πιστοποιητικού από το Great Place to Work, ιδιαίτερα όταν σε αυτό συνηγόρησαν πάνω από 1,200 άτοµα που αποτελούν το προσωπικό της; ην απάντηση, καθώς και άλλες πληροφορίες για τη λειτουργία της XM στην Κύπρο και το εξωτερικό δίνει, µιλώντας στο Insider, η Μαρία Χατζηπαντελή, Group Chief People & Culture Officer της XM.

Μαρία Χατζηπαντελή, Group Chief People & Culture Officer της XM.

Το 2023 εξασφαλίσατε την πιστοποίηση για το Great Place to Work. Είναι µια αξιολόγηση στην οποία θα υποβάλλεστε κάθε χρόνο ή αυτό θα γίνεται περιοδικά;

Το Great Place to Work-Certified™ είναι µία πιστοποίηση η οποία αποδίδεται από τους ίδιους τους εργαζόµενους, που αποτελούν τους πιο δίκαιους κριτές µας, βάσει ενός αξιόπιστου µοντέλου µεθοδολογίας. Για αυτό τον λόγο διακρίσεις όπως αυτήν αποκτούν µεγαλύτερη αξία και είναι κάτι που θα συνεχίσουµε να επιδιώκουµε διαχρονικά.

Αποτελεί ένα «παράθυρο» στην εταιρική µας κουλτούρα, στις αξίες που διέπουν την XM σε όλα τα επίπεδα της εταιρικής πυραµίδας και στη σύγχρονη εργασιακή πραγµατικότητα που έχουµε διαµορφώσει, µε πυλώνες την καινοτοµία, τη συµπερίληψη και την ευηµερία των εργαζοµένων.

Ταυτόχρονα, η διάκριση αυτή αποτελεί και ένα ισχυρό κίνητρο να αξιολογούµε διαρκώς το εργασιακό µας περιβάλλον, σύµφωνα µε τα τελευταία workplace standards και τις ανάγκες των ανθρώπων µας, να βελτιωνόµαστε, και να εξελισσόµαστε ακόµη πιο δυναµικά παράλληλα µε την επαγγελµατική και προσωπική εξέλιξη κάθε µέλους της µεγάλης µας οµάδας. Τέλος, η αναγνώρισή µας ως Best Workplace™ είναι ένας πολύτιµος σύµµαχος και πλεονέκτηµα στην αναζήτηση, προσέλκυση και διατήρηση των κορυφαίων ταλέντων του κλάδου, σε µια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Η επένδυση στο προσωπικό σας και οι συνθήκες εργασίας αντιλαµβανόµαστε είναι µέσα στις προτεραιότητες σας.

Στην XM γνωρίζουµε καλά πως η πορεία της εταιρείας ταυτίζεται µε εκείνη των ανθρώπων µας, που αποτελούν µόνιµη δύναµη και πηγή έµπνευσης της XM, ήδη από τα πρώτα της βήµατα. Η σηµερινή επιτυχία της XM αποδίδεται σε µια καθολική και συλλογική προσπάθεια των 1.200 και πλέον ανθρώπων µας, χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις, πολύτιµη συνεργασία και διαρκή βελτίωση των οποίων έχουµε καταφέρει να αποτελούµε κορυφαία forex εταιρεία σε διεθνές επίπεδο και ταυτόχρονα ένα ιδανικό επαγγελµατικό προορισµό – ένα λεγόµενο destination workplace –  για τις νεότερες γενιές αλλά και κάθε γενιά εργαζοµένων.

Σε εναρµόνιση µε διεθνή πρότυπα και µε οδηγό τις αξίες µας, στην ΧΜ έχουµε δηµιουργήσει το κατάλληλο εργασιακό πλαίσιο που δεν ακολουθεί απλώς ένα επιφανειακό checklist, αλλά ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις επαγγελµατικές και προσωπικές φιλοδοξίες των εργαζοµένων, βελτιώνει την καθηµερινότητά τους και τους προσφέρει έµπνευση, εµπειρίες, γνώση αλλά και την ευελιξία που χρειάζονται για να ευηµερούν και να διαπρέπουν. ως πρωταγωνίστρια του κλάδου µας, το να αποτελούµε υπόδειγµα εργοδότη είναι µια σηµαντική ευθύνη που αναλαµβάνουµε πρωτίστως απέναντι στους ανθρώπους µας, αλλά και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Τι είδους καινοτοµίες προσφέρει το εργασιακό περιβάλλον της XM;

Αναγνωρίζοντας ότι το ανθρώπινο δυναµικό µας αποτελεί την καλύτερη επένδυση, η XM έχει διαµορφώσει ένα καινοτόµο, συµπεριληπτικό και αξιοκρατικό εργασιακό οικοσύστηµα, που σέβεται και αναδεικνύει την ατοµικότητα κάθε µέλους του, προσφέροντας τον χώρο και την αναγνώριση που χρειάζεται για να αναπτύξει τις δυνατότητές του. Από το onboarding, όπου κάθε νέα και νέος XMer καλωσορίζεται µε τη βοήθεια ενός buddy, ειδικά σχεδιασµένα giveaways και συναντήσεις µε όλα τα τµήµατα για να νιώσει από την πρώτη, κιόλας, ηµέρα µέλος της οµάδας, µέχρι την καθηµερινότητα, όπου οι εργαζόµενοι συµµετέχουν σε εξιδεικευµένα trainings µε διακεκριµένους επαγγελµατίες του χώρου, απολαµβάνουν συνεδρίες µασάζ και θρεπτικά σνακ στο γραφείο, µεταξύ άλλων, η XM διαµορφώνει ένα περιβάλλον που συνδυάζει αρµονικά την εργασία µε το wellbeing.

Παράλληλα, καθώς η καινοτοµία είναι το πάθος µας δεν θα µπορούσαµε να µην προσφέρουµε υπερσύγχρονα και πολυµορφικά γραφεία,  εναρµονισµένα µε τις ανάγκες των XMers, που ευνοούν τη διάδραση, την κοινωνικοποίηση και την παραγωγικότητα, µε playful χώρους για αναψυχή και φυσική δραστηριότητα.

Συνεχείς ευκαιρίες κατάρτισης υψηλού επιπέδου, σεµινάρια σε θέµατα υγείας και σωστής διατροφής, παροχή συµβουλευτικής υποστήριξης, ευέλικτες συνθήκες εργασίας, δράσεις κοινωνικής προσφοράς και ταξίδια για team-building, διασκεδαστικοί διαγωνισµοί µε βάση τις νέες τεχνολογίες, προγράµµατα coaching και reverse mentoring, αλλά και ανταγωνιστικές παροχές που υπερβαίνουν τον µέσο όρο της αγοράς είναι µερικές ακόµη από τις καινοτοµίες που κάνουν το εργασιακό µας περιβάλλον να ξεχωρίζει και να βραβεύεται σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούµαστε.

Ποια είναι η γενική φιλοσοφία αλλά και η µεγάλη εικόνα για την εταιρεία σας στον τοµέα της;

Η φιλοσοφία µας, που συνοψίζεται στις αξίες µας, Big. Fair. Human., µεταφράζεται σε ένα απτό εργασιακό περιβάλλον και µια έµπρακτη συνεισφορά στην ευρύτερη κοινωνία και το περιβάλλον. Πίσω από τα καινοτόµα προϊόντα και τις υπηρεσίες της XM, που φτάνουν σε περισσότερους από 10 εκατοµµύρια πελάτες σε όλο τον κόσµο, βρίσκεται µια µεγάλη, δυνατή και αφοσιωµένη οµάδα, που πρεσβεύει και αναδεικνύει µε τον καλύτερο τρόπο την εταιρική µας φιλοσοφία και τη στρατηγική ανάπτυξης της XM.

Στόχος µας, να συνεχίσουµε να κάνουµε βήµατα µπροστά και να ευηµερούµε µαζί µε τους ανθρώπους µας, ώστε να παραµείνουµε σε µια δυναµική τροχιά ανάπτυξης στον κλάδο και ταυτόχρονα ένας Μεγάλος, Δίκαιος και Ανθρώπινος οργανισµός, που δηµιουργεί συνεχώς νέες ευκαιρίες στελέχωσης και ανάπτυξης αλλά και ένα ενεργό µέλος της κοινωνίας, µε θετικό και ουσιαστικό αντίκτυπο πέρα από τον χώρο εργασίας.