Προσωπικό σύμβουλο μέσω της υπηρεσίας Moneyfit αποκτούν στο κινητό τους τηλέφωνο οι πελάτες της Τράπεζας Κύπρου, για να τους βοηθά να πραγματοποιούν τον έλεγχο των οικονομικών και των εξόδων τους. To MoneyFit είναι διαθέσιμο μέσω του BoC Mobile App και συνδρομητές του 1 bank.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου, στόχος του MoneyFit είναι να απλοποιήσει την καθημερινότητα των πελατών, ώστε να έχουν πλήρη εποπτεία των οικονομικώντους, αν χρειαστεί. Μόλις ο πελάτης φθάσει σε ορισμένα ορόσημα του προϋπολογισμού (25%, 50%, …) θα ειδοποιηθεί μέσω Insight. Επιπλέον, το διάγραμμα προϋπολογισμού θα   βοηθήσει την παρακολούθηση στην πρόοδο του προϋπολογισμού. Εκτός από τους αριθμούς, ένα χρώμα στον κύκλο του προϋπολογισμού θα δείχνει επίσης πού βρίσκεστε. Εάν ο πελάτης είναι εκτός προϋπολογισμού, ο κύκλος θα είναι γεμάτος και το χρώμα θα είναι κόκκινο. Τα Insights είναι μηνύματα που δημιουργούνται από την ανάλυση του ιστορικού συναλλαγών του/των λογαριασμού/-ών και με τον τρόπο αυτό παρέχονται σχετικές πληροφορίες και συστάσεις που μπορεί να βοηθήσουν τους πελάτες να βελτιώσουν την τραπεζική τους εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το MoneyFit εξετάζει και αναλύει τις κινήσεις του λογαριασμού τους τελευταίους έξι μήνες και βάσει αυτού δημιουργεί τα Insights. Εξετάζει προηγούμενες άμεσες χρεώσεις, αγορές, πληρωμές και συνηθισμένες δαπάνες. Οι κατηγορίες που υπάρχουν ομαδοποιούν παρόμοιες συναλλαγές για να δώσουν μια ακριβή εικόνα στον πελάτη σχετικά με το πού ξοδεύει τα χρήματα του κάθε μήνα. Για παράδειγμα, η κατηγορία φαγητό: Βοηθά να γνωρίζει ο πελάτης πόσα χρήματα ξόδεψε για καφέδες (νοουμένου, βέβαια, ότι οι συναλλαγές έγιναν ηλεκτρονικά) ή για ταξίδια ή διασκέδαση. Η Τράπεζα Κύπρου διευκρινίζει ότι τα Insights του MoneyFit είναι εξατομικευμένα και προσαρμοσμένα στην κατάσταση του κάθε πελάτη και τις καταναλωτικές του συνήθειες. Σε γενικές γραμμές, τα Insights παραμένουν στα εισερχόμενα για 35 ημέρες. Το MoneyFit εξετάζει μόνο τις συναλλαγές/πληρωμές κατά τους τελευταίους 6 μήνες. Ο έμπορος θα θεωρηθεί νέος εάν δεν τον έχετε επισκεφθεί κατά τους τελευταίους 6 μήνες και, επιπλέον, κάθε έμπορος καταχωρείται ξεχωριστά.