Με θέμα «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή», η Λεβέντειος Πινακοθήκη γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στις 18 Μαΐου 2020, και προσκαλεί το κοινό να ανταποκριθεί σε έργα από τις Συλλογές του Μουσείου. Με τη δραστηριότητα #MuseumForMe , η Πινακοθήκη ζητά από τους διαδικτυακούς της επισκέπτες να αναλογιστούν, με βάση τις δικές τους εμπειρίες, αναμνήσεις και συναισθήματα.– να σκεφτούν τι σημαίνουν για τον καθένα ξεχωριστά.
 
Επιλέγοντας ένα έργο από τις Συλλογές της Πινακοθήκης, το κοινό καλείται να απαντήσει, με τον τρόπο που εκφράζει καλύτερα τον καθένα, τι αναμνήσεις και ποια αισθήματα του προκαλεί. Οι απαντήσεις μπορεί να ανταποκρίνονται στον τρόπο που προτιμά κάποιος και τον εκφράζει καλύτερα, όπως με φωτογραφία, λεζάντα (έως 150 λέξεις), ένα έργο τέχνης, ένα ποίημα, ένα αστείο, ένα meme.
Μπορείτε να δείτε τα έργα στο www.leventisgallery.org/whats-on/events/357. Αναρτήστε την απάντησή σας στο προφίλ ή στο story σας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter), συμπεριλαμβάνοντας την εικόνα του έργου τέχνης, χρησιμοποιώντας το #MuseumForMe και κάνοντας tag @agleventisgallery, ή στείλτε την στο [email protected]. Κάθε εβδομάδα οι συμμετοχές θα εμφανίζονται στις σελίδες της Λεβεντείου Πινακοθήκης.
Η δράση ξεκίνησε από τις 11 Μαΐου 2020 και θα συνεχιστεί μέχρι τέλος Μαΐου.