To Top
17:13 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Η Μαρί-Ελένη είναι η χαρά όλων μας  
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Η Μαρί-Ελένη είναι η χαρά όλων μας  
  11 Οκτωβρίου 2017, 10:41 πμ  

Το πόσο χαρήκαμε χθες δεν περιγράφεται. Που η μικρή Μαρί-Ελένη βρέθηκε επιτέλους και που όπως όλα δείχνουν, είναι καλά στην υγεία της. Τον καημό της μητέρας της τον έζησε μαζί της κι όλη η Κύπρος. Ακόμη και μικρά παιδιά το συζητούσαν και αγωνιούσαν πότε η Μαρί-Ελένη θα επιστρέψει στην ασφάλεια της αγκαλιάς της μαμάς και του σπιτιού της. Και ήταν αυτό ένα ατέλειωτο μαρτύριο που διήρκεσε μήνες. Από τον περασμένο Απρίλιο. Και αν ήσουν μητέρα ή αν ήσουν απλά άνθρωπος, δεν μπορούσες παρά να αναρωτιέσαι συχνά, σε όλο αυτό το διάστημα, πώς αντέχει και συνεχίζει και κρατά, σιωπηλή, την αξιοπρέπειά της, αυτή η μάνα. Τη θαυμάσαμε, να ξέρει, όλον αυτόν τον καιρό! Και την ίδια και τους γονείς της, που μαθαίνουμε πως στάθηκαν βράχος δίπλα της. Θαυμάσαμε τους φίλους της, τους συγγενείς της, που στιγμή δεν κουράστηκαν να βρίσκονται κοντά της, στιγμή δεν σταμάτησαν να κάνουν αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα  υπενθυμίζοντας καθημερινά πως την περιμένουν και πως την σκέφτονται τη Μαρί-Ελένη. Και την πεθυμούν και ούτε χάνουν την ελπίδα τους. Και αυτή η ελπίδα και η υπομονή όλων των δικών της ανθρώπων είχε ευχάριστο τέλος. Ένα χαρούμενο τέλος με τη μάνα να κλείνει ξανά σφικτά στην αγκαλιά το μωρό της. Κι αυτή ήταν μια μεγάλη χαρά που τη ζήσαμε όλοι μαζί της!

Το λες και εκβιασμό

Αποφασισμένες δήλωναν χθες σύσσωμες οι Συντεχνίες να λάβουν μέτρα δυναμικά, αρχικά μια τρίωρη στάση εργασίας, αφού η κυβέρνηση για κάποιο ακατανόητο λόγο, δεν τους παραχωρεί τις αυξήσεις που ζητούν στο δημόσιο, ημιδημόσιο, ημικρατικούς και δημοτικούς υπαλλήλους, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι έρχονται εκλογές και ότι θέλουν την ψήφο τους. Μα αυτό το timing είναι εξαιρετικό που σκέφτηκαν στο παρά τρία των εκλογών να θέτουν τόσα ξεκάθαρα τις απαιτήσεις τους. Ας πούμε το λες και ωμό εκβιασμό.   

Στην άλλη ζωή και η έρευνα 
Είναι σπουδαία αυτή η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να βάλει στη θέση της την κυβέρνηση, γνωματεύοντας ότι και η ίδια πρέπει να υποστεί έρευνα στο θέμα της διαχείρισης των οικιακών αποβλήτων. Πολύ θα θέλαμε να δούμε το ίδιο πάθος κάποια στιγμή να επιδεικνυόταν και στο θέμα της διερεύνησης της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας. Μια που εξ αιτίας αυτής, η ζωή πολλών ανθρώπων καταστράφηκε για πάντα, ας πούμε. Τώρα για όσους αναρωτιούνται, γιατί στο Προεδρικό δέχτηκαν με τόση χαλαρότητα να ακυρωθεί η δική τους διερευνητική επιτροπή και στη θέση της να διορίσει ο Γεν. Εισαγγελέας άλλη, που θα ελέγξει και τους ίδιους, είναι νομίζω πασιφανές. Γιατί μάλλον υπολογίζουν ότι τουλάχιστον σε αυτή τη ζωή, μια τέτοια έρευνα θα δυσκολευτεί να ολοκληρωθεί.  

Οι δικές μας ειδήσεις...
Δυο ειδήσεις που σε άλλες χώρες δεν αποτελούν είδηση, σημειώσαμε εμείς στις δικές μας χθεσινές. Η πρώτη αφορά τις βροχές της Κυριακής, βροχές κανονικές που μόνο στην Κύπρο γίνονται είδηση και η δεύτερη αναφερόταν στις ουρές του αεροδρομίου Λάρνακας, λόγω των αυξημένων ελέγχων στα διαβατήρια. Ουρές που προκάλεσαν ταλαιπωρία στους επιβάτες, λέει. Κατάσταση η οποία θεωρείται πια δεδομένη και ρουτίνα στο εξωτερικό. Όχι μόνο στην ουρά για εξονυχιστικό προσωπικό έλεγχο, αλλά και στα διαβατήρια και παντού. Πρόσφατα ερχόμενη από το Λονδίνο, στάθηκα σε τρεις τέτοιες ουρές για ώρα πολλή και δεν θα το πιστέψετε αυτό που γινόταν! Κανείς δεν διαμαρτυρόταν, κανείς δεν αντιδρούσε. Όλοι ανέμεναν υπομονετικά... Ανάμεσά τους βέβαια και πολλοί Κύπριοι, οι οποίοι όταν αυτό συμβαίνει εδώ, το κάνουν είδηση στα δελτία των 8.00. 

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...