Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ασθενής που εδώ και κάποιες μέρες νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και στον οποίο είχε διενεργηθεί προληπτικό τεστ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο ασθενής είναι ασυμπτωματικός.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη, προκλήθηκε αναστάτωση στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, το οποίο εκκενώθηκε ώστε να γίνει απολύμανση, όπως προνοεί το πρωτόκολλο.
 
 
Δείγματα για τον κορωνοϊό λήφθηκαν από ασθενείς και προσωπικό.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπο Χαριλάου, ακολούθησαν οι ενδεδειγμένες ενέργειες. Λόγω του ότι νοσηλευόταν σε δίκλινο δωμάτιο, ο έτερος ασθενής μεταφέρθηκε σε απομόνωση, ενώ ο θάλαμος στον οποίο νοσηλευόταν έκλεισε για νέες εισαγωγές.
 
«Θα ακολουθηθεί πιστά το πρωτόκολλο», απάντησε ερωτηθείς αν θα απαγορευθεί η έξοδος ασθενών από το Ογκολογικό. Δηλαδή, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας δεν θα δοθεί εξιτήριο.

Ανακοίνωση του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου

Όσον αφορά το περιστατικό, το Γερμανικό Ογκολογικό εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας διευκρινίζει πως ο ασθενής αυτός δεν είχε ποτέ καμία σχέση με το GOC. «Μέχρι στιγμής, το Κέντρο μας είναι, μέχρι στιγμής, άθικτο από τον κορωνοϊό, και ελπίζουμε και ευχόμαστε να παραμείνει έτσι. Από την αρχή αυτής της κρίσης, λάβαμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να «θωρακίσουμε» τον Κέντρο μας, τους ασθενείς και το προσωπικό μας», τονίζεται.
 
Παράλληλα, το Γερμανικό Ογκολογικό διαμηνύει πως η είδηση αυτή «ασφαλώς λυπεί όλους μας, αφού κανείς δεν είναι άτρωτος σε αυτήν την πανδημία. Φυσικό είναι επίσης να έχει αναστατώσει τους ογκολογικούς ασθενείς, ιδιαίτερα όσους συνεχίζουν τις θεραπείες τους».
 
Πηγή: philenews