Την πρώτη τους κοινή επιστολή προς τη νέα υπουργό Παιδείας ετοιμάζονται να αποστείλουν ΟΕΛΜΕΚ και Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης. Αντικείμενο της επιστολής δεν είναι άλλο από το επίμαχο θέμα του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων. Συγκεκριμένα, η οργάνωση των καθηγητών και οι οργανωμένοι γονείς έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένες εισηγήσεις για τροποποιήσεις της κείμενης νομοθεσίας που διέπει την αξιολόγηση των μαθητών στη βάση των τετραμήνων, τις οποίες αναμένεται να γνωστοποιήσουν άμεσα στην Αθηνά Μιχαηλίδου.

Κοινός προσανατολισμός των δύο φορέων είναι η κατάργηση του θεσμού, καθώς κάνουν λόγο για άμεση κατάργηση της ενδιάμεσης εξεταστικής διαδικασίας, δηλαδή του Ιανουαρίου όπου ρίχνει αυλαία το πρώτο τετράμηνο. 

Σημειώνεται ότι η επιστολή αυτή θα πάει στην Υπουργό προτού ΟΕΛΜΕΚ και γονείς συναντηθούν μαζί της, αφού όπως πληροφορούμαστε θα συνέλθει μαζί τους 16 Μαρτίου και 14 Μαρτίου, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος διάλογος για τα τετράμηνα

Εξάλλου, η κ. Μιχαηλίδου θα συναντηθεί την άλλη εβδομάδα με την κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας, με τον πρόεδρό της Παύλο Μυλωνά να επισημαίνει ότι «ένα θέμα που είναι κατ’ επείγον, είναι τα τετράμηνα, αλλά και η βαθμολόγηση των παιδιών το χειμερινό τετράμηνο και η μεγάλη αποτυχία που προέκυψε από τις διαρροές και πολλά άλλα θέματα. Θα επιδιώξουμε ως Επιτροπή να ανταλλάξουμε απόψεις μαζί της, αλλά θα ακούσουμε τις πρώτες πολιτικές προτάσεις από την Υπουργό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προτεραιότητα τα τετράμηνα, λένε ΟΕΛΜΕΚ – ΟΛΤΕΚ

Πάντως, ο κ. Μυλωνάς εξέφρασε την πρόθεση της Επιτροπής να προχωρήσει αυτοβούλως σε περίπτωση που υπάρξει αδιέξοδο. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα δούμε αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης. Αν δεν υπάρχει θα προχωρήσουμε ως επιτροπή Παιδείας». Εξήγησε παράλληλα πως πρέπει να εξεταστεί αν είναι συνταγματικό να κατατεθεί πρόταση νόμου για κατάργηση του υφιστάμενου συστήματος.