Ο Νίκος Τινής  διερωτάται τι άλλο μπορεί να είναι η συναλλαγή με τον εχθρό εκτός από προδοσία.

Έτος 1974: Δήλωση Γλαύκου Κληρίδη: «Ή όλοι σας θα πάτε στα σπίτια σας ή όλοι θα γίνουμε πρόσφυγες. Είμαι εναντίον της εδαφικής ομοσπονδίας». Για πρώτη φορά λογοκρίθηκε σε εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» όχι για θέματα ασφαλείας, αλλά για ενημέρωση του λαού. Η προδοσία και η τουρκική εισβολή δεν είναι στιγμιαία εφ’ όσον άρχισε και θα συνεχίσει το έργο της μέχρι τέλους (ποιος ξέρει) όταν υπάρχουν (όρα κ. Μπορέλ) άνθρωποι που επιλέγουν να δικαιολογούν τις αντιδράσεις της Τουρκίας. Εάν αποδεχτούμε τους τουρκικούς όρους για να βγούμε από το αδιέξοδο τι θα είναι; Το δίκαιο του ισχυρού ή προδοσία;

Στο πατερναλιστικό σύνδρομο Γλαύκου Κληρίδη πολιτικής και ιδεολογικής οικογένειας, αναγνωρίζεται ένα Οιδιπόδειο Σύμπλεγμα μεταξύ ιδρυτών και τέκνων του ΔΗΣΥ και τελικά αυτό πού αντιπροσωπεύει η δεξιά στην Κύπρο, η κλειστή και ταυτόχρονα ορθάνοιχτη κάστα.

Έτος 1976: Με την ίδρυση του ΔΗΣΥ από τον κ. Γλαύκο Κληρίδη οι πραξικοπηματίες βρήκαν πολιτική στέγη, οι 62 αποζημιώθηκαν και δικαιώθηκαν. Μας έφερε τελικά τη ΔΔΟ του Σχεδίου ΑΝΑΝ.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να ζητά κυρώσεις από την ΕΕ και από την άλλη μεριά να ζητά ΜΟΕ.

Απεμπόληση: Πούλημα ιερών, προδοσία. Η κατάκτηση εδαφών της Κ.Δ. από την Τουρκία (αρπαγή εκκλησιών, περιουσιών) είναι προς διαμοιρασμό ή προδοσία; Άγνοια χειρισμού ή απραξία περιμένοντας τον από μηχανής Θεό όπως στις ελληνικές τραγωδίες, είναι προδοσία.

Η συναλλαγή με τον εχθρό τι είναι; Δεν είναι προδοσία; 

Βουλευτής ΔΗΣΥ: Σε κυπριακό κανάλι δήλωσε «Το να μιλάς εναντίον Δ.Δ.Ο είναι σήμερα προδοσία».

Υ.Γ. Προδώσαμε τα όνειρά μας ή τα όνειρα (ψευδαισθήσεις) μας πρόδωσαν;

H συστράτευση της οικονομίας για τον αγώνα απελευθέρωσης της πατρίδας μας είναι καθήκον μας. Είναι πατριωτισμός και όχι «προδοσία». Πίσω από κάθε προδοσία κρύβεται το χρήμα, η βλακεία, σκοπιμότητα, η καρέκλα της εξουσίας, η ανικανότητα.