Στρατοπέδευσε στις Κεντρικές Φυλακές ο ποινικός ανακριτής που διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα, για να διερευνήσει τις καταγγελίες της Διεύθυνσης κατά ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας. 

Προχθές πήγε στο σωφρονιστικό μας ίδρυμα και παρέμεινε μέχρι αργά το απόγευμα, λαμβάνοντας καταθέσεις τόσο από μέλη του προσωπικού όσο και από φυλακισμένους. Ο ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης λαμβάνει καταθέσεις γύρω από τα όσα αναφέρθηκαν από τη διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, με επίκεντρο συγκεκριμένο κατάδικο, ο οποίος φέρεται να αντάλλαζε μηνύματα με τον εν λόγω αξιωματικό. Η έρευνα μπήκε πλέον στα βαθιά, αφού εξετάζονται όλες οι αποφάσεις που λήφθηκαν και αφορούσαν τον συγκεκριμένο κατάδικο, προκειμένου να αποδειχθεί ή να διαψευστεί ο ισχυρισμός, ότι ο αξιωματικός της Αστυνομίας παρενέβαινε με σκοπό να πιεστεί ο κατάδικος για να εξεύρει στοιχεία εναντίον της κ. Αριστοτέλους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σε μια περίπτωση μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο κατάδικος είχε ζητήσει άδεια για να μεταβεί σε κηδεία στενού συγγενικού του προσώπου η οποία και απορρίφθηκε. Τώρα ο ποινικός ανακριτής εξετάζει κατά πόσον η απόρριψη έγινε μετά από παρεμβάσεις ή αν λήφθηκε εντός των κανονισμών των Φυλακών. 

Οι έρευνες και η λήψη καταθέσεων συνεχίζεται με πολύ γοργούς ρυθμούς αφού τα χρονικά πλαίσια στενεύουν, ωστόσο θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να προλάβει στον ένα μήνα να παραδώσει πόρισμα, διαφορετικά θα ζητηθεί παράταση. 

Στο μεταξύ, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι τα μέλη του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ’ Αδεία που κατέθεσαν στον ποινικό ανακριτή, ανέφεραν ότι δεν εξέτασαν αίτημα του συγκεκριμένου κατάδικου για πρόωρη απόλυσή του, ούτε και ζητήθηκαν οι απόψεις του Τμήματος του οποίου προΐσταται ο ανώτερος αξιωματικός ο οποίος ερευνάται. Ωστόσο, από τα όσα ανέφεραν περαίνεται ότι ο εν λόγω αξιωματικός όταν ρωτούνταν για συγκεκριμένες περιπτώσεις για να εκφέρει την άποψή του σχετικά με αιτήματα για αποφυλακίσεις με όρους, απέστελλε γραπτώς τις θέσεις του.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, ο εν λόγω αξιωματικός ευθύς μετά τον διορισμό του ποινικού ανακριτή, και αφού τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ζήτησε με επιστολή μέσω του δικηγόρου του, όπως ο βαρυποινίτης με τον οποίο φέρεται από τη διευθύντρια των Φυλακών να αντάλλαζε μηνύματα με σκοπό να την πλήξουν και μάλιστα ότι ζητούσε βίντεο με την προσωπική της ζωή, μετακινηθεί εκτός χώρου των Φυλακών για λόγους αμεροληψίας και για να μην βρίσκεται υπό τον έλεγχο αυτού που προέβη στις καταγγελίες. Το αίτημα αυτό δεν φαίνεται να ικανοποιήθηκε, ωστόσο ο βαρυποινίτης μετακινήθηκε σε άλλο χώρο εντός των Φυλακών.