Έπιασε δουλειά η ανακριτική ομάδα που συστάθηκε για να συνεχίσει τις έρευνες σε σχέση με τη δολοφονία του στρατιώτη Θανάση Νικολάου. Χθες, οι τέσσερις ανακριτές που ορίστηκαν από τον αναπληρωτή Αρχηγό Αστυνομίας Δημήτρη Δημητρίου για να διεξάγουν το δύσκολο έργο του εντοπισμού των δολοφόνων του Θανάση, με τη συνδρομή του ποινικού ανακριτή Αντώνη Αλεξόπουλου, έσπευσαν στο Αρχηγείο Αστυνομίας και παρέλαβαν το ογκωδέστατο υλικό. Τώρα θ’ αρχίσει η ανάγνωσή του και στη συνέχεια θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Είναι εισήγηση των ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα, όπως ληφθεί γενετικό υλικό από όλους όσοι υπηρετούσαν μαζί με τον Θανάση, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ταιριάζει με αυτό που βρέθηκε στα ρούχα του την ημέρα που εντοπίστηκε νεκρός. 

Επίσης, θα πρέπει να γίνουν ενδελεχείς έρευνες όσον αφορά στα τρία πρόσωπα που θεωρήθηκαν ύποπτα από τους ποινικούς ανακριτές, ώστε να φανεί πού στηρίζονται οι υποψίες, αν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία και ποια στάση θα τηρήσουν τα πρόσωπα αυτά. Επίσης, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες προέκυψαν νέα στοιχεία για την υπόθεση από άτομα που άρχισαν ν’ ανοίγουν το στόμα τους, το θέμα όμως είναι αν είναι πρόθυμοι να τα καταθέσουν στις Αρχές. Ήδη, εκμυστηρεύτηκαν πληροφορίες σε οικείους της οικογένειας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο μεταξύ, πολίτες θα πραγματοποιήσουν το ερχόμενο Σάββατο εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομική Υπηρεσία, για σκοπούς συμπαράστασης προς τον αγώνα της Αντριάνας Νικολάου και να απαιτήσουν την επιστροφή του Σάββα Μάτσα ως ποινικού ανακριτή στην υπόθεση. Επίσης, η μητέρα του Θανάση δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής το πόρισμα των ποινικών ανακριτών, έστω και με σβησμένα τα ονόματα των υπόπτων και χωρίς τις καταθέσεις που λήφθηκαν από τους ποινικούς ανακριτές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Εξάλλου, ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης σε δήλωσή του αναφέρει ότι η πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Θανάση Νικολάου αποτελεί νομική αλλά και ηθική υποχρέωση του κράτους, το οποίο παραμένει σοβαρά εκτεθειμένο για 17 ολόκληρα χρόνια. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προσθέτει, θα πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις γύρω από την ανεπαρκή, κατά το ΕΔΑΔ και το πόρισμα των ποινικών ανακριτών, διερεύνηση της υπόθεσης. Μόνο η πλήρης εξιχνίαση της υπόθεσης μπορεί να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας και να δικαιώσει έστω και αργοπορημένα, την οικογένεια ενός πολίτη της Δημοκρατίας, ο οποίος βρήκε τραγικό τέλος ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.