Ένα βήμα πιο κοντά στην εξιχνίαση της μαφιόζικης εκτελεστής του Θανάση Καλογεροπούλου, είναι πεπεισμένοι ότι βρίσκονται οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού. Όπως έγινε γνωστό, νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (4/11) πέρασαν χειροπέδες στη βάση δικαστικών ενταλμάτων, σε δύο Ελληνοκύπριους, οι οποίοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τον φόνο του 55χρονου.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 41 και 44 ετών, αντίστοιχα, με τον έναν να συλλαμβάνεται ως ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης και ο δεύτερος για συνέργεια μετά την διάπραξη του φόνου. Αρχικά, συνελήφθη ο 41χρονος κάτοικος Πάφου, καθώς εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο για υπόθεση εμπρησμού που διαπράχθηκε πριν από περίπου ένα μήνα στη Λάρνακα. Ο 41χρονος ύποπτος συνελήφθη και οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού μετά από μαρτυρίες που τον ήθελαν ως τον οδηγό της μοτοσικλέτας στην οποία επέβαιναν οι δύο εκτελεστές. Μάλιστα, ένα από τα βασικά στοιχεία που οδήγησε στην προσαγωγή του 41χρονου για κατάθεση ήταν τα χαρακτηριστικά του, τα οποία ομοιάζουν με αυτά του οδηγού της μοτοσικλέτας.

 Όπως πληροφορείται το philenews, ανακρινόμενος ο 41χρονος φέρεται να είπε ότι διέμενε στην κατοικία του 44χρονου στην Κοφίνου. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τέταρτης οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο εκτελεστών με τις κινήσεις τους να έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στον αυτοκινητόδρομο. Μετά την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας, οι πληροφορίες που έφταναν στις Αρχές ήταν δεκάδες, βάζοντας στο κάδρο και τον 41χρονο ύποπτο, αφού τα χαρακτηριστικά του ομοιάζουν με τον οδηγό της μοτοσικλέτας, ο οποίος είχε ακάλυπτο το πρόσωπό του.

Πρόκειται για άνδρα σωματώδη, με γενειάδα, ενώ ο συνεπιβάτης και δεύτερος εκτελεστής, είναι πρόσωπο που φορούσε μάσκα σιλικόνης, όπως επίσης και μαύρα γάντια. Σε ό,τι αφορά τον 44χρονο ύποπτο φαίνεται να είναι πρόσωπο που σχετίζεται τόσο με την μοτοσικλέτα των δύο εκτελεστών, ενώ φέρεται να φιλοξένησε τους δύο εκτελεστές στην κατοικία του στην Κοφίνου.

Οι πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι οι ανακριτές έφτασαν στα ίχνη των δύο υπόπτων από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που υπάρχουν τόσο στον αυτοκινητόδρομου, αλλά και διαφόρων υποστατικών. Πρόκειται για δεκάδες κλειστά κυκλώματα, τα οποία κατέγραψαν την διαδρομή των δύο εκτελεστών από τον εμπρησμό του οχήματος μέχρι και την επαρχία Λάρνακας. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού έχουν κλειδώσει ότι ο 41χρονος ύποπτος είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας και ο ένας εκ των εκτελεστών.Την ίδια ώρα αναζητούν τον συνεπιβάτη και δεύτερο εκτελεστή.

Με πλούσιο παρελθόν ο 41χρονος

Ο 41χρονος ύποπτος είναι πρόσωπο που είχε απασχολήσει δεκάδες φορές την Αστυνομία Κύπρου σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις. Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ» αποφυλακίστηκε τον περασμένο Μάρτιο. Ο 41χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή φιλικής 13 μηνών από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού για την υπόθεση της κλοπής χιλιάδων σφαιρών που βρίσκονταν φυλαγμένες σε εμπορευματοκιβώτιο 64χρονου αδειούχου οπλοπώλη. Τότε είχαν κλαπεί σύμφωνα με τον 64χρονος οπλοπώλη 200 κιβώτια κυνηγετικών φυσιγγίων που περιείχαν συνολικά 50 χιλιάδες φυσίγγια, αξίας 11 χιλιάδων, καθώς και 114 κιβώτια με σφαίρες πιστολιού 9mm αξίας 17 χιλιάδων. Τον Οκτώβριο του 2019 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης τριών ετών στον τότε 38χρονο για την υπόθεση εμπρησμού οχήματος ζεύγους δημοσιογράφων και για τις κατηγορίες πρόκλησης εμπρησμού και κακόβουλης ζημιάς. Οι δύο ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Κυριακής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού με τους ανακριτές να αιτούνται την έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτηση