Κύμα αλληλεγγύης και συγκίνηση προκάλεσε το οικονομικό μαρτύριο που βιώνει 22χρονος φοιτητής ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου μαζί με την μητέρα του, οι οποίοι έλαβαν τιμητική υπηκοότητα από τη Δημοκρατία το 2018 για διεθνείς διακρίσεις στα μαθηματικά αλλά προ ολίγων ημερών έμειναν άστεγοι. Η ιστορία του νεαρού, την οποία ανέδειξε η εφημερίδα μας, επέφερε και την άμεση ανταπόκριση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας αλλά και του Προεδρικού.

Συγκεκριμένα δόθηκε στον νεαρό σπουδαστή Δάτη Καλάλη άμεσα εφάπαξ βοήθεια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, καθώς είναι άνεργος ο ίδιος και η μητέρα του. Επιπλέον, πρόκειται να επισπευθεί η εξέταση αίτησης ΕΕΕ που κατέθεσε η μητέρα του στις αρχές Ιανουαρίου. Όπως μας αναφέρθηκε, οι Υπηρεσίες δεν είχαν ενημερωθεί ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τούς έβγαλε από το σπίτι. Από την πλευρά του, ο νεαρός ευχαρίστησε τον κόσμο για την ευαισθησία που επέδειξε στην οικονομική κόλαση, όπως χαρακτήρισε την κατάσταση την οποία βιώνει.

Επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι βρίσκεται σε επαφή πλέον με τις υπηρεσίες του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και αναζητάει, πλέον, ένα μικρό χώρο για να ενοικιάσουν και να μπορέσουν να κάνουν μια νέα αρχή ο ίδιος και η μητέρα του. Μας είπε, ακόμη, ότι μετά την ανάδειξη του προβλήματός του, επικοινώνησαν μαζί του και απλοί πολίτες που θέλησαν να συνδράμουν οικονομικά.

«Από το σαββατοκύριακο θα ξεκινήσω να εργάζομαι ως βοηθός νοσηλευτής στο American Medical Center, στο οποίο είχα αποστείλει και βιογραφικό σημείωμα. Επιπλέον, το γραφείο εργασίας βρήκε τρεις θέσεις για τη μητέρα μου σε κάποια ξενοδοχεία και θα πάμε για συνάντηση», είπε με ευγνωμοσύνη ο 22χρονος φοιτητής.