Το καθιερωμένο καλοκαιρινό γεύμα στην προεδρική κατοικία του Τροόδους θα είναι μόνο για τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, επηρεάζουν και την ετήσια σύναξη στο Τρόοδος και το γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου και τις οικογένειές τους.

Φέτος θα ανηφορίσουν προς την εξοχική κατοικία του Τροόδους μόνο οι υπουργοί και υφυπουργοί.

Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 21 Αυγούστου. Στη συνεδρία θα παραστούν μόνο τα μέλη του σώματος τα οποία θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα τους παραθέσει ο Πρόεδρο Αναστασιάδης.

Πάντως, στο κυβερνητικό στρατόπεδο χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια σ’ ότι αφορά τα μέτρα προστασίας που αποφασίζονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Κυρίως απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια στη χρήση της μάσκας. Γιατί όπως φάνηκε κατά τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Μόρφου στο Προεδρικό κανείς δεν φορούσε μάσκα.

Αντίθετα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που δυσκολεύεται να συνηθίσει τη χρήση μάσκας, ο υπουργός Εξωτερικών, λόγω των συχνών του συναντήσεων με ξένους αξιωματούχος, έχει συνηθίσει τη χρήση της προστατευτικής μάσκας.