Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, επιβάλλει τους δικούς του κανόνες. Πρέπει να είμαστε συνεχώς σε επαφή, να χειριζόμαστε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, και να ισορροπούμε επιδέξια μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Οι καλύτεροι βοηθοί σε αυτό είναι τα έξυπνα gadgets, που απλοποιούν πολλές διαδικασίες και κάνουν τη ζωή μας πιο ξεκάθαρη και οργανωμένη.

Ας δούμε τι μπορούν να κάνουν τα έξυπνα ρολόγια για εμάς και γιατί τα χρειαζόμαστε.

Αθλητισμός και Υγεία

Εάν χρησιμοποιείτε fitness tracker, μπορεί να νομίζετε ότι δεν χρειάζεστε και ένα smartwatch, αλλά πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Τα smartwatches, διαθέτουν ευρύτερη λειτουργικότητα, τόσο γενικά όσο και ειδικά, όσον αφορά τον αθλητισμό και την υγεία. Μετρούν τους σφυγμούς και την αρτηριακή σας πίεση, μετρούν τα βήματα και τις θερμίδες που καίγονται, παρακολουθούν τον ύπνο σας, ενώ κάποια σας υπενθυμίζουν ακόμη και ότι ξεχάσατε να πιείτε νερό!

Επιπλέον, ορισμένα gadgets είναι ειδικά σχεδιασμένα για γυναίκες, και περιλαμβάνουν ειδική λειτουργία παρακολούθησης της υγείας των γυναικών.

Χρόνος

Τι μας λείπει περισσότερο; Ο χρόνος! Και επίσης ένας αξιόπιστος βοηθός που να μπορεί να τον ελέγχει. Τα smartwatches εκτελούν τέλεια αυτή τη λειτουργία. Συνήθως περιέχουν χρονόμετρο, ξυπνητήρι, συσκευή παρακολούθησης ύπνου, χρονοδιακόπτη και άλλες λειτουργίες, που είναι απαραίτητες για να εξασφαλίσετε ότι θα κάνετε τα πάντα στην ώρα τους.

Σύνδεση

Τα smartwatches δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα smartphone- ωστόσο, λειτουργώντας παράλληλα με αυτό, εκτελούν πολλές σημαντικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, μπορούν να δέχονται κλήσεις ή σας επιτρέπουν να απαντάτε γρήγορα σε μηνύματα, instant messengers και email. Μια εύκολη λύση, όταν το τηλέφωνο βρίσκεται μακριά ή είναι απλώς άβολο να το βγάλετε.

Ψυχαγωγία

Συγχρονίζοντας το smartwatch σας με το smartphone σας, μπορείτε να αναπαράγετε τα αγαπημένα σας τραγούδια και να ελέγχετε την κάμερά σας εξ αποστάσεως. Επίσης, τα περισσότερα μοντέλα υποστηρίζουν παιχνίδια – αν θέλετε να χαλαρώσετε και να αποσπάσετε για λίγο την προσοχή σας.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα smartwatch;

Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες σας, αλλά υπάρχουν μερικά γενικά σημεία που αξίζει να προσέξετε.

Για παράδειγμα, η ποιότητα των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένα: η οθόνη πρέπει να είναι ανθεκτική στις γρατζουνιές και το gadget στο σύνολό του πρέπει να προστατεύεται από την υγρασία και τη σκόνη. Αν επιλέξετε ένα ρολόι που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα, στην πισίνα, θα πρέπει να είναι απολύτως αδιάβροχο. Όταν επιλέγετε ένα smartwatch, δώστε προσοχή στην μπαταρία, επειδή η χωρητικότητά της καθορίζει πόσο συχνά θα πρέπει να επαναφορτίζετε το gadget.

Επίσης, ένα έξυπνο gadget πρέπει να συγχρονίζεται με το smartphone σας, ώστε να εκτελεί όλες τις λειτουργίες. Πριν από την αγορά, διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες σχετικά με το gadget ή ρωτήστε τους συμβούλους μας, για να ενημερωθείτε σχετικά με τη διαθεσιμότητα των λειτουργιών που σας ενδιαφέρουν.

Τέλος, μην αμελήσετε τον σχεδιασμό – αν θέλετε ένα gadget που δεν θα αποχωριστείτε ποτέ και που θα είναι αρμονικό με την εμφάνιση σας, λάβετε και αυτό το κομμάτι σοβαρά υπόψη.

Smartwatches που αξίζει να προσέξετε:

Smart Watch Canyon Lollypop SW-63

Το SW-63 είναι ένα ευέλικτο smartwatch, που συνδυάζει το στυλ με τη λειτουργικότητα. Είναι ο τέλειος σύντροφος για όσους ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής ή θέλουν να παραμένουν συνδεδεμένοι παντού.

Με χαρακτηριστικά, όπως αισθητήρα καρδιακών παλμών, λειτουργία πολλαπλών αθλημάτων και λεπτομερή στατιστικά στοιχεία δραστηριότητας, ενθαρρύνει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Επιπλέον, η παρακολούθηση του ύπνου και οι υπενθυμίσεις για την καθιστική ζωή, είναι εξαιρετικά εργαλεία για την παρακολούθηση της υγείας.

Το SW-63 ξεχωρίζει για τον κομψό σχεδιασμό του και τη στιβαρή κατασκευή του. Το αδιάβροχο rating IP68, το καθιστά ένα αξιόπιστο αξεσουάρ για όλα τα είδη προπονήσεων, συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης.

Οι επιλογές προσαρμογής, όσον αφορά τις ειδοποιήσεις και τα καντράν, προσθέτουν στην ελκυστικότητά του, ως ένα κομψό wearable που μπορεί να συμπληρώσει οποιοδήποτε outfit.

Smartwatch Canyon Semifreddo SW-61

Ένα αγαπημένο γυναικείο smartwatch, που διατίθεται σε τρία μοντέρνα χρώματα (λεβάντα, μέντα και κεράσι) και διαθέτει κομψή στρογγυλή οθόνη.

Θα γίνει ο καλύτερος βοηθός σας στα σπορ – υποστηρίζει 25 αθλητικές λειτουργίες, ενώ σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα και την υγεία σας (από τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση, μέχρι την παρακολούθηση του ύπνου).

Το γυναικείο ημερολόγιο που διαθέτει, σας βοηθά να παρακολουθείτε τον κύκλο σας. Επιπλέον, με το συγχρονισμό με το smartphone σας, μπορείτε να διαβάζετε μηνύματα και ειδοποιήσεις, να λαμβάνετε κλήσεις, να ακούτε μουσική, καθώς και να ελέγχετε την κάμερα, όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται.

Το gadget είναι συγχρονισμένο με το Canyon Life. Λειτουργεί χωρίς επαναφόρτιση για 4 έως 6 ημέρες.

Όλα τα Canyon smartwatches, συμμορφώνονται με τον κανονισμό GDPR και προστατεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα.