Σε εγρήγορση και επιφυλακή θα βρίσκεται η Αστυνομία τις επόμενες μέρες και κυρίως το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε άσκοπη μετακίνηση που θα παραβιάζει τα διατάγματα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε πως έχουν δοθεί οδηγίες για αυστηρούς και εκτεταμένους ελέγχους και η Δύναμη είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των ημερών. Ο κ. Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε πάντως ότι ο νόμος αφορά όλους και ουδείς εξαιρείται όσο ψηλά κι αν βρίσκεται.
 
Ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε πως στη διάθεση της Δύναμης θα βρίσκονται drones και ελικόπτερα που θα παρακολουθούν τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν προς την ύπαιθρο, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράνομες διακινήσεις του κοινού και τόνισε πως τόσο η Τροχαία Αρχηγείου όσο και οι Τροχαίες των επαρχιών θα βρίσκονται στους δρόμους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορωνοϊός: Το βλέμμα στραμμένο σε επαναπατρισμούς
 
Για το Μεγάλο Σάββατο και συγκεκριμένα για το θέμα των λαμπρατζιών ο Αρχηγός ανέφερε πως έχει καταρτιστεί ένα πολύ καλό σχέδιο δράσης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια και απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους γονείς να κρατήσουν στα σπίτια τα παιδιά τους.
 
Όσον αφορά πληροφορίες που φθάνουν στην Αστυνομία, τόσο από πολίτες όσο και από τα ΜΜΕ, για κατ’ οίκον διανομή του Αγίου Φωτός, ο Αρχηγός της Δύναμης ανέφερε πως ήδη έχουν προειδοποιηθεί αρκετές κοινότητες ότι αυτό είναι παράνομο και θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις. «Θεωρώ ότι θα συνεργαστούν, όμως εμείς θα είμαστε σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση τυχόν δημιουργηθεί», ανέφερε ο Κύπρος Μιχαηλίδης.
 
«Υπάρχει μια αισιοδοξία ότι όλοι οι ιερείς και οι αρχιερείς έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα συμμορφωθούν με τα περιοριστικά μέτρα», κατέληξε ο Αρχηγός.
 
Πηγή: philenews