Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στη συμβολή των δρόμων Ζυγίου-Μαρωνίου-Ψεματισμένου, όπου συνέβη νωρίς το πρωί το νέο θανατηφόρο με θύμα 52χρονο εργάτη από τη Συρία.
 
Όπως προκύπτει από τα γεγονότα, το κοινοτικό συμβούλιου Ψεματισμένου ζητούσε επανειλημμένα τη δημιουργία κυκλοφοριακού κόμβου στη συμβολή των παραπάνω δρόμων.
 
Σχετική ερώτηση απηύθυνε στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης.
 
Στις 5 Οκτωβρίου 2018 ζήτησε από την αρμόδια υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή «μέχρι ποιου σημείου βρίσκεται το πιο πάνω έργο».
 
Σε απαντητική επιστολή στις 27 Νοεμβρίου, η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου εξήγησε ότι το θέμα της διαμόρφωσης της συμβολής του δρόμου Ψεματισμένου-Ζυγίου με τον δρόμο προς το Μαρώνι είχε συζητηθεί στη συνεδρία της Τεχνικής Επιτροπής του Κεντρικού Φορέα για την Επίλυση Κυκλοφοριακών Προβλημάτων, στις 11/11/2013.
 
«Σύμφωνα με την απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής, το Τμήμα Δημοσίων Έργων ετοίμασε το σχέδιο με αρ. ΚΚΜ1835 το οποίο διαλαμβάνει τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στην υπό αναφορά συμβολή. Το σχέδιο αυτό έχει υιοθετηθεί ως ρυμοτομικό σχέδιο από την Πολεοδομική Αρχή για τα υπό επηρεασμό τεμάχια περιμετρικά της συμβολής, έτσι ώστε μελλοντικά, αφού αναπτυχθούν τα τεμάχια αυτά, να είναι εφικτή η εξασφάλιση της αναγκαίας γης και η υλοποίηση του υπό αναφορά κυκλικού κόμβου», σημείωνε η Υπουργός.
 
Η κ. Αναστασιάδου ενημέρωνε τότε ότι ο κυκλικός κόμβος μπορεί να κατασκευαστεί νοουμένου ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Ψεματισμένου εξασφαλίσει τις συναινέσεις για την παραχώρηση της αναγκαίας γης από τους ιδιοκτήτες της και ο Έπαρχος Λάρνακας λόγω αρμοδιότητας, προωθήσει τις διαδικασίες για την υλοποίηση του κόμβου αφού εξασφαλίσει και τα αναγκαία κονδύλια.
 
Ωστόσο, το σχέδιο δεν προχώρησε ποτέ.
 
Πηγή: philenews